Gudmund Taksdal Kongshavn — Fredrik Stoor, André Muri, Andreas Nordvik, Benjamin Dahl Hagen - Kristofer Hæstad (k), Bojan Zajic - Mohammed Fellah - Morten Berre, Christian Ifeanyi Inyam, John Aondongu Huan.

TILs lag:

Marcus Sahlman - Hans Norbye, Fredrik Björck, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad - Magnus Andersen, Thomas Holm, Remi Johansen, Thomas Drage - "Mos" Abdellaoue, Sigurd Rushfeldt.

** Kampen kom i gang 5 minutter forsinket.

**** 11. minutt (0-1):** Straffe Tromsø, "Mos" Abdellaoue felt av John Aondongu Huan. Sigurd Rushfeldt sikkert i mål til venstre for keeper. Straffen var soleklar.

** Det er Tromsø som har åpnet best. "Mos" var blant annet alene med keeper tidlig i kampen, men satte skuddet rett på Kongshavn.

** Rushfeldt med sin første scoring siden oppgjøret mot Fredrikstad 21. august, for nesten tre måneder siden.

** 17. minutt: Vålerenga er kommet mer med i kampen nå.

** 22. minutt, Vålerenga kommer til et godt innlegg som heades i tverrliggeren og ned på streken av Ifeanyi Inyam. Men ikke mål.

** 25. minutt: VIFs prøvespillere Ifeanyi Inyam og John Aondongu Huan viser mye bra offensivt. Hos Tromsø er "Mos" på hugget mot tidligere lagkamerater.

** 27. minutt: Ny stor VIF-sjanse til å utlikne. Inyam er alene gjennom, men Marcus Sahlman gjør en refleksredning og ballen går til corner.

** 30. minutt: Vålerenga har fått justert seg og overtatt mye av spillet det siste kvarteret, etter at TIL åpnet best.

** 31. minutt: Stor TIL-sjanse. Innlegg fra venstre, "Mos" header ned til Rushfeldt som er alene på fire meter, men Kongshavn med en kjemperedning til corner.

** 33. minutt: Ny stor TIL-mulighet. "Mos" fyrer fra 20 meter, skuddet i stolpen og Kongshavn får så vidt dyttet returen til corner. VIFs keeper gjør jobben i fravær av tidligere TIL-keeper Lars Hirschfeld.

** 35. minutt (kilde vif.no): Zajic spiller fri Berre som avslutter fra 11 meter, litt skrått hold. Sahlman redder til corner. Muri kommer høyest på corneren fra Zajic, men Tromsø redder på streken.

** Pause på Valle Hovin, TIL leder i en relativt jevnspilt kamp der de nigerianske prøvespillerne hos VIF har vist lovende taker, mens TIL har fremstått positivt med "Mos" og Rushfeldt på topp i 4-4-2. ** 2. omgang har startet. VIF har satt inn Dos Santos for Stoor og Solli for Zajic. Tromsø har satt inn Sane for Andersen. Ruben Kristiansen inn for Yndestad.

** 55. minutt: Roligere start på 2. omgang. Så langt ingen store sjanser, mer midtbanekrig mellom lagene.

** 61. minutt: Bytte TIL, Sega og Nystrøm inn for Rushfeldt og Holm. Bytte VIF, Sidoine Oussou inn for prøvespiller Christian Inyam.

** 63 minutt: Fortsatt ingen klare sjanser etter hvilen, en kjedelig omgang så langt.

** 69. minutt: VIF bytter inn den siste nigerianske prøvespilleren, Omoma Osasco Precious. Nordvik ut.

** 75. minutt: Fortsatt lite sjanser å melde om fra 2. omgang. Men Thomas Drage har prøvd å vise seg litt frem på TILs venstreside.

** 78. minutt: Kristofer Hæstad er erstattet av Kamer Qaka. Kommer også til et frispark som Fellah setter over fra 23 meter.

** 85 minutt: Temperatur og tempo har steget litt i kampen nå. Vålerenga mer på hugget og kommet til et par halvsjanser de siste minuttene.

**** 88. minutt (0-2):** Thomas Drage finter seg fri på venstresiden av 16-meteren, dar seg innover og setter ballen flott i lengste hjørne. Kampen er avgjort av spilleren som har vært best på banen kampen sett under ett.

** Kampen er slutt etter at "Mos" kom til en brukbar mulighet der han setter skuddet over mål.

Før kampen:

Lagene har gjort opp seg i mellom i serien. I Tromsø ble det 4-1 til hjemmelaget, i Oslo 2-0 til Vålerenga.

Med to kamper igjen å spille holder TIL 2. plassen med 47 poeng, mens Vålerenga er nummer seks, kun tre poeng bak dagens treningsmotstander på Valle Hovin.

Der stiller Vålerenga med tre prøvespillere fra Nigeria i troppen: Spissen Christian Ifeanyi Inyam, venstrekanten John Aondongu Huan og venstrebacken Omoma Osasco Precious.

Fra det ordinære serielaget er blant annet Andreas Nordvik, André Muri, Freddy dos Santos, Fredrik Stoor, Sidoine Oussou, Morten Berre, Mohammed Fellah, Kristofer Hæstad og Bojan Zajic med. Keeper Lars Hirschfeld, Veigar Pall Gunnarsson, Fegor Ogude og Stefan Strandberg er blant dem som står over.

Heller ikke Tromsø-kjenningen Lars Iver Strand er i troppen.

Tromsø er på sin side uten landslagsopptatt Ruben Yttergård Jenssen, Kara Mbodj og Saliou Ciss. Men har med nykommer Ruben Kristiansen fra TUIL. Og en TIL-ønsket "Mos" Abdellaoue på topp sammen med spissveteran Sigurd Rushfeldt.