Tre mål i kveld gjør årets innlånte TIL-spiss til toppscorer i eliteserien med sine 17 mål. Det kan han takke tilliten og tryggheten i TIL for.

Vålerenga på sin side virker å ha sittet passivt på sidelinjen, helt til Martin Andresen tok turen til Tromsø denne uken. Trolig for sent, vil jeg tro. For spør man Mustafa Abdellaoue nå, tipper jeg TIL er førstevalget neste sesong.

Riktignok kan en toppscorertittel i Norge gi økt interesse fra utlandet. Men all erfaring tilsier at proffspill krever bekreftede prestasjoner over tid, samt etablering på A-landslaget. Og der er ikke «Mos» helt ennå.

Derfor gjelder det for TIL å gripe sjansen så snart som mulig. Med ett år igjen av VIF-kontrakten kan ikke Oslo-klubben overprise spissen fullstendig. Og hvis «Mos» har et sterkt ønske om å forlate Vålerenga, skal det mye til for at de tvinger han til å bli.

Dermed vil trolig en sum på tre-fire millioner være realistisk. Det er en investering TIL trolig er villig til å ta, med en spiss som kan øke sin verdi flere ganger i fremtiden.

«Mos» har nemlig all forutsetninger til å fortsette utviklingen. Og med Ole Martin Årst som makker neste år vil trolig TIL bli enda vassere offensivt enn med legenden Sigurd Rushfeldt denne sesongen.

Å utvikle laget til enda mer enn sølv, lar vi ligge foreløpig. Det vil være avhengig av enda flere faktorer, ikke minst hvor lenge Kara Mbodj og Ruben Yttergård Jenssen blir i klubben.

Men årets sølvmedalje er i hvert fall vel fortjent. Gull hadde vært toppen, men det ville ikke omstendighetene denne gangen heller.

Da TIL var i sin beste form, og hadde flyten resultatmessig, forsvant Tom Høgli og Tore Reginiussen. Da ga noe ustabile prestasjoner og kostbare poengtap i sommer. I tillegg ble den utsatte bortekampen mot Aalesund skjebnesvangert plassert i høstinnspurten, mellom to tøffe kamper mot Odd Grenland og seriefinalen mot Molde. De tre tapene var et endelig farvel til gulldrømmen.

Men TIL fant tilbake til flyten og fasongen i spillet, og avsluttet med stil. 11 av 15 poeng i de fem siste kampene, en fantastisk hjemmeavslutning for Sigurd Rushfeldt mot Rosenborg, og «Mos» Abdellaoue som toppscorer med tre mål mot Start.

Bare å si, gratulerer med årets innsats!

  • Si din mening om årets TIL-innsats, og fremtiden til «Mos» Abdelloue, i kommentarfeltet nedefor!