For en måned siden tapte Karen Espelund valget om en plass i UEFAs eksekutivkomite. Nå gjør hun det klart at hun ikke er kandidat til FIFA Council. Det skal settes sammen et nytt FIFA Council som vil erstatte den tidligere FIFAs eksekutivkomite.

Les også:

Kvinneplasser i nye FIFA

Hver av de seks konføderasjonene skal ha ett kvinnelig medlem i det nye FIFA Council som vil bli konstituert til høsten. Karen Espelund er en av de kvinnelige fotballederen med lengst erfaring fra internasjonalt arbeid. Hun var derfor svært aktuell som UEFAs representant i FIFA Council.

— Jeg synes det er viktig og riktig at det er flere kvinnelige stemmer inn i de øverste organer av internasjonal fotball, men det blir ikke meg, sier Karen Espelund.

Hun tapte kampen om å bli medlem av UEFAs eksekutivkomite til den franske kandidaten Florence Hardouin.

Les hva Infantino mener om FIFAs nyansatte:

Uenighet

Espelund begrunner sitt valg med uenighet med en del av de prinsipper som FIFA har tenkt å jobbe etter.

— Jeg mener at FIFA i mye større grad bør overlate utviklingsarbeidet til de enkelte konføderasjoner og ikke at det skal oppstå et direkte forhold mellom FIFA og utviklingsarbeidet i de enkelte landene. Det er det afrikanske fotballforbundet som vet best hvordan fotballen utvikles i Afrika og ikke FIFA, sier Espelund.

Selv om hun har en del motforestillinger mot de strategier som FIFA har lagt opp til, så er hun klar på at hun støtter reformarbeidet fullt ut.

Dersom Karen Espelund skulle vært en kandidat til posisjonen i det nye FIFA Council ville det vært Norges Fotballforbund som fremmet hennes kandidatur.

— Jeg gjør dette klart nå. Det er dermed ingen vits å spørre, sier Espelund.

Hun er ikke helt ute av internasjonal fotball. Hun er leder i kvinnekomiteen i UEFA, men det er en stilling som følger av hennes tidligere posisjon som medlem av eksekutivkomiteen.

— Det er ennå ikke avgjort hva som skjer i forbindelse med kvinnekomiteen, sier Espelund.

Gir ikke opp

Hun er klar på at dette ikke er et endelig farvel til jobbing med internasjonal fotball.

— Det blir litt mindre nå en tid fremover. Vi får se hvor det bærer etter hvert, sier den tidligere generalsekretæren i Norges Fotballforbund.

Nettopp denne stillingen er fort tiden ledig etter at Kjetil Siem har sagt ja til å bli FIFA-president Gianni Infantinos medarbeider. Men noe comeback på Ullevaal ser ikke Espelund for seg.

— Jeg ønsker den som får jobbe lykke til. Det blir ikke meg.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: