FotballEnglandFoto: Fotosports/DigitalsportNORWAY ONLYChelsea vs Barcelona Champions League S-Final 2nd leg 06/05/09Drogba points an accusing finger at the ref Tom Henning Øvrebø

Dommersjef i NFF, Rune Pedersen, tok imot pressekorpset da Tom Henning Øvrebø kom til Gardermoen fra London torsdag ettermiddag. Og mens Pedersen pratet med pressen, smatt Øvrebø ut en egen utgang.

– Vi har bestemt at Tom Henning ikke trenger den belastningen fra pressen nå. Jeg gikk ut hovedinngangen. Hvor han gikk ut, vet jeg ikke, sier Pedersen, som presiserer at Øvrebø ikke skal uttale seg før kampen er behandlet i UEFA.

En rekke aviser, samt flere Chelsea-spillere, kaller kampen "en skandale". I tillegg blogges det aktivt i medier i England om den norske dommerens kampinnsats.

LES OGSÅ: — Drogba angrep Øvrebø | Øvrebø får munnkurv | - Smugles ut av London | BILDEGALLERI: Øvrebø i fokus |

- Oppstyr

– Vi vet fra tidligere at det blir en del oppstyr rundt denne type kamper, der et lag mister finaleplassen på overtid. Man må gjerne diskutere hva man synes om kampen, men vi har ikke forandret vårt syn på at han gjorde en solid kampledelse, sier Pedersen.

UEFA er nå ute av bildet, og NFF overtar nå oppfølgingen for dommertrioen.

– Vi kommer til å ha tett oppfølging av teamet som var i aksjon i London. Tom Henning må selv vurdere hva og hvor mye oppfølging han eventuelt trenger, men jeg er sikker på at han dømmer kamp igjen 16. mai, sier Pedersen.

(Artikkelen fortsetter)

Cheldsea-stjernen Didier Drogba sa tydelig ifra hva han mente om dommer Tom Henning Øvrebøs innsats. Senere skal han ha angrepet Øvrebø. (Foto: Digitalsport)

— Solid innsats

Pedersen sa tidligere i dag at han mente Øvrebø gjorde en solid innsats, og viste sterk ryggrad med den tøffe linjen han valgte, men at han skjønte det ville bli diskusjoner rundt en del av Nordstrand-dommerens vurderinger.

Ifølge VG er det allerede kommet engelske journalister til Norge for å følge saken videre.

– Det høres ikke bra ut, sier en ordknapp Pedersen.

At Øvrebø etter kampen i går var nødt til å skifte hotell, tar Pedersen også med knusende ro.

– Man sover ikke godt etter en slik kamp. Han skulle debrifes, og UEFA og arrangørene hadde en fin oppfølging, så det var ikke noe problem, sier Pedersen.

Tidligere torsdag ble det klart at dommeren nærmest måtte smugles ut av England:

«Denne morgenen blir han smuglet ut av landet med politieskorte – dette er en dommer i en fotballkamp. Det er en skam.»

Det sa tidligere fotballdommer Graham Poll London-avisen Evening Standard i dag.

– Da vi booket han inn på et hotell, måtte de forandre hotellet han bodde på, på grunn av frykten for at fans ville finne ham.

LES OGSÅ: - Drogba angrep Øvrebø | Øvrebø får munnkurv | - Smugles ut av London | BILDEGALLERI: Øvrebø i fokus |

ALLE MÅL I ALLE LIGAER: Prøv Norges råeste livescore til mobilen!

Chelsea-supportere reagerer

Ikke bare i England reagerer London-klubbens tilhengere. Chelsea Supporters Norway, uttaler i en pressemelding at de er ekstremt skuffet over at de i det hele tatt valgte å sette opp deres landsmann til å dømme kampen.

– Tom Henning Øvrebø må ta noe av ansvaret for denne tragedien av en fotballkamp, men samtidig er det UEFA som i størst grad har bidratt.

Champions League-kamper er de største fotballkampene i verden, etter EM- og VM-kamper, og Øvrebø ble veiet og funnet for lett under sommerens EM-sluttspill. I går fikk han sjansen, og han viste Fotball-Europa at vi har nok en tippeligadommer som ikke holder på dette nivået,

sier Vidar Helseth, talsmann for Chelsea Supporters Norway (CSN).

Pengene tilbake på grunn av Øvrebø

På grunn av elendig dommer gir bookmakeren Paddy Power pengene tilbake til de som satset på Chelsea-seier i går.

– Etter at dommeren nektet Chelsea straffe etter helt klare forseelser, gjør vi det eneste anstendige og refunderer alle veddemål som ble satt på Chelsea-seier, heter det på nettsiden til Paddy Power – en av de store bookmakerne i England.

Chelsea FC er enige med bookmakerne og gjør det helt klart på sin hjemmeside at dommeren overså fire klare straffer til Chelsea. På offisielt Chelsea-hold heter det nå at dommeren nektet Chelsea finale mot United i Roma 27. mai.

Paddy Power bruker sterkere ord.

– Dømmingen i kveldens kamp var en skandale og vi skal ikke la våre kunder lide på grunn av den slags tøv, heter det fra offisielt Paddy Power-hold.