I det 60. minutt under kampen mellom Stabæk og Tromsø (0-1) mandag fikk Stabæks Daniel Nannskog frispark dømt mot seg etter en duell mot Miika Koppinen.

Svensken ble rasende, og det ble også spissens landsmann, trener Jan Jönsson. Den vanligvis sindige svensken gikk ut av Stabæk-benken og nesten helt bort til Tromsøs tekniske område.

Kranglet med Høgmo

Da utbrøt det en krangel mellom Jönsson og Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

Her koker det over for Janne Her koker det over for Jan Jönsson.

Dommer Kjetil Sælen reagerte med å bortvise Jönsson til tribunen.

Nå har Jönsson også fått sin reaksjon fra fotballforbundet. Én kamps karantene, er konklusjonen. Det betyr at Jönsson ikke får lede Stabæk i kampen borte mot Lillestrøm lørdag.

Slik er dommen

Her er NFFs dom:

Disiplinærutvalget har vurdert saken, og har på grunnlag av dommerens utvisningsrapport og klubbens forklaring fattet følgende beslutning:

I medhold av Reglement for advarsler og utvisninger § 5-1 og Forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner mot utviste spillere mv. ilegges Jan Jönsson én kamps karantene for sin opptreden under Tippeligakampen mellom Stabæk Fotball og Tromsø IL den 05.04.10.

Karantenen innebærer at treneren i den neste obligatoriske seriekampen til klubbens A-lag etter bortvisningen ikke har anledning til å oppholde seg på eller ved laglederbenken, eller å kommunisere med laget eller dets trener-/støtteapparat fra laget ankommer kamparenaen til kampens slutt.