Fredag ble nominasjonene til Idrettsgallaen på Hamar 10. januar klar. Til manges overraskelse har både Kristoff og ishockeystjernen Mats Zuccarello Aasen ikke blitt nominert som årets mannlige utøver.

— Når Alex som kanskje står for tidenes beste norske sykkelprestasjon kun blir nominert i en kategori, må de tenke på hva slags signal det sender. Det er ikke bra for norsk sykkelsport og det viser hvor sporten står i Norge, sier Stein Ørn til NTB.

Kristoff selv vurderer å droppe Idrettsgallaen, selv om han er nominert til årets navn.

— Jeg er overrasket. Jeg ser at Zuccarello heller ikke er nominert. Begge vi burde vært nominert. Å ikke dra er noe jeg vurderer, for jeg trodde jeg skulle være nominert i flere kategorier, sa Kristoff til TV 2.

Svært god sesong

Kristoff har hatt en svært god sesong på sykkelsetet. Han vant sykkelklassikeren Milano-Sanremo og to etapper i Tour de France. Seirene har gjort han nominert til årets navn, men altså ikke kategorien for årets mannlige utøver.

— I tillegg hadde han flere 2.- og 3.-plasser i Touren. Han er også den med tredje flest seire i verden i år og er ranket høyt opp på lister over de beste sykkelrytterne i år flere steder, sier Ørn.

Han tror Kristoff gjerne ville ønsket å bli nominert i flere kategorier på Idretts-Norge store galla.

— Fra Alex ståsted er det viktigste det han gjør på sykkelsetet, men det handler om å få anerkjennelse, sier Ørn.

— I godt selskap

At Kristoff og Zuccarello ikke er nominert har ført til mange reaksjoner på sosiale medier. Kritikerne mener at Ørn burde vært nominert som årets trener. Han er trener for Kristoff, U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm og NM-vinneren Tormod Hausken Jacobsen

— Det er hyggelig at folk synes det, men for meg betyr det ikke så mye, fordi det ikke går direkte på sykkelsporten. I tillegg ble aldri Thor Hushovds trener, Atle Kvålsvoll, noen gang nominert, så jeg føler meg i godt selskap, avslutter Ørn. (©NTB)