KrF slutter seg til regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre, og dermed får Ap, SV og Senterpartiet ikke flertall for sitt forslag om å sende de nye fylkesnavnene på høring.

* Heretter heter det Vestland når Hordaland og Sogn og Fjordane slås sammen til et nytt fylke. Protester fra nabofylkene og innsigelser fra Språkrådet førte til at Vestlandet (med -et i slutten) ble justert til Vestland.

* Det nye gigantfylket lengst i nord skal hete Troms og Finnmark. Navnene som i utgangspunktet var foreslått på samisk og kvensk er blitt endret til Romsa ja Finnmárku på samisk og Tromssa ja Finmarkku på kvensk.

* Storfylket som omkranser Oslo – bestående av dagens Akershus, Buskerud og Østfold – blir hetende Viken. Det er i tråd med ønsket fra samtlige fylkesting, men mot Språkrådet som heller ville ha Vika.

* Innlandsfylkene Hedmark og Oppland blir i sammenslått form hetende Innlandet.

* Sammenslåingen på vestsiden av Oslofjorden mellom Telemark fylkeskommune og Vestfold fylkeskommune blir hetende Vestfold og Telemark fylkeskommune.

* Aust-Agder og Vest-Agder blir ganske enkelt hetende Agder.

* Det sammenslåtte Trøndelag (tidligere Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag) har nå også fått en samisk variant: Trööndelage.