«Jeg trodde ikke det jeg hørte. Han (Lance Armstrong) satt der og sa rett ut at han brukte dop! Han bekreftet det Hamilton og senere mange med ham skulle fortelle: At Lance Armstrong ikke vant som ren utøver. Alle seirene i Tour de France var vunnet på juks.»

Dette skriver Thor Hushovd i sin selvbiografi. Avsnittet vakte stor oppsikt her hjemme — og det har det også gjort internasjonalt.

Blant de som omtaler Armstrong-avsløringen er Sky Sports .

Også Cycling Weekly velger den varianten.

Sport24 skriver om hvordan Hushovd på pressekonferansen torsdag sa at han ville gjort det samme igjen - forholdt seg taus om dopinginnrømmelsen.

Pressekonferansen ble for øvrig en meget langvarig affære som nesten utelukkende handlet om Lance Armstrong og doping.

Aftenposten har kontaktet teamet rundt Lance Armstrong for å undersøke om amerikaneren ønsket å kommentere om hvorvidt avsløringene i Hushovds bok er sanne.

— Vi setter pris på muligheten, men vi har ikke noe å legge til, skriver Armstrong-talsmann Mark Higgins.

Ikke imponert

De fleste artiklene hos både norske og utenlandske nettaviser er opptatt av doping. Ved første øyekast kan det virke som Eurosport-bloggeren Felix Lowe går en annen vei:

«Thor Hushovd makes hairy revelations in tell-all book» , kan man lese.

Men også her er det egentlig doping det handler om. Hushovd-boken oppsummeres av Felix Lowe med ironisering over at nordmannen «avslører» at han selv ikke brukte doping, og at Hushovd hevder å ha blitt overrasket over Armstrong-innrømmelsen.

CyclingNews vinkler på at Hushovd viser til seg selv som et bevis på at man kunne være dopingfri og likevel vinne. De omtaler også Hushovds uttalelser på pressekonferansen, hvor han trakk talentet og seriøsiteten til Christophe Bassons i tvil.

Bassons er kjent som den tydeligste ikke-doperen i feltet rundt årtusenskiftet.