Mjøndalen-Brann 3-0 (4-1 sammenlagt):

DRAMMEN (bt.no): Klokken 22.03 gikk Branns spillere, trener og ledelse av bussen og inn på hotellet de bor på i Drammen. De gikk ikke inn hovedinngangen, men en bakdør, som også førte inn i resepsjonsområdet.

Brann-sjef Road Bruun-Hanssen og trener Rikard Norling ankommer hotellet. I bakgrunnen spaserer Kasper Skaanes inn. Foto: Håvard Bjelland

Trener Rikard Norling førte an en gjeng som var mutt og taus, halvannen time etter at klubbens første nedrykk siden 1985 var et faktum.

En enkelt supporter sto på plass og møtte Brann-gjengen: Harald Harung (36), som representerer den såkalte «Buekorpsklikken» av supportere på Stadion.

— Det var vondt å se flere av de lokale spillerne komme tårevåte inn på hotellet. Men det forteller meg noe positivt, at dette betyr noe ekstra for dem, sier Harung.

Erik Huseklepp var blant dem som var nærmest å ta til tårene. Også Kasper Skaanes gikk i resepsjonen med nedslått blikk. I 22.30-tiden forlot Skaanes og debutant Fredrik Pallesen Knudsen hotellet for å rusle seg en kveldstur, med hetter over hodet og hendene i lommen.

— Vi er en del supportere som vil sette oss ned i morgen for å se hvordan vi kan angripe den nye situasjonen positivt. Jeg er skuffet, men ser mange muligheter for klubben nå. Det hjelper ikke å dra med seg skuffelsen. Kanskje kan dette bli positivt for bruken av unge, lokale spillere, sier Harung

Han fikk noen håndtrykk av Brann-spillerne.

En av dem, Marcus Pedersen, kom etter å ha blitt forespurt av mediesjef Gorm Natlandsmyr, ut til BT for å gi et intervju.

— Jeg er lei meg på vegne av meg selv og Brann. Jeg har ikke fått det til som jeg hadde ønsket her.

- Hva er grunnen til det?

— Det er sikkert mange årsaker. Jeg må finne ut hva som er galt for min egen del i første omgang.

Da Pedersen ble Brann-klar i august, ble det gjort ganske klart både fra ham og klubben at han ville forsvinne ved et nedrykk. På direkte spørsmål om det pinlige tapet i Mjøndalen var hans siste opptreden i Brann-drakt, svarer Pedersen:

— Jeg har ikke tenkt så mye på det.

I dagene inn mot kampen har det vært fokusert på millionen han ville få i bonus ved Brann-seier.

- Klarte du å la være å tenke på bonusen etter hvert som tiden gikk fra dere?

— Ja. Men jeg hørte jo at Mjøndalen-supporterne sang om bonusen, de var litt giret på den og jeg fikk den i trynet noen ganger.