STORHAMAR — STAVANGER OILERS 4-5 (0-2, 3-1, 1-2):

Sammenlagt: 2-2

HAMAR OL-AMFI: Stavanger Oilers utlignet til 2-2 i semifinaleserien mot Storhamar søndag kveld, etter en utrolig underholdende kamp med totalt ni scoringer.

Rudolfs Balcers ble matchvinner med sin scoring fire minutter før slutt, etter godt forarbeid av Josh Soares.

— Det var utrolig godt å se den gå i mål! Det ble overraskende mye mål, så det var deilig at vi var effektive i dag. Vi spiller igjen mye undertall, og det tar på. Vi klarer å holde unna lenge, men da det blir så mange undertall må de score til slutt, sier Petter Thoresen.

Nå venter en ny semifinale i DNB Arena på tirsdag. Etter bare borteseiere så langt, må Oilers vinne hjemme om de skal ta seg til en ny NM-finale.

— Vi må slutte å gi fra oss pucken så mye. Vi slipper inn mål vi ikke skal slippe inn, på grunn av pucktap. Det er det planen til Storhamar er - å vinne pucken her og der. Vi tilfredsstiller dem litt for ofte. Det må vi luke vekk, sier Thoresen.

Åpnet bra

Stavanger Oilers gjorde de som planla i første periode: Gikk knallhardt ut og satte press på Storhamars backer.

Allerede etter 44 sekunder fikk de uttelling. Tommy Kristiansen presset Erik de la Rose bak mål. Backen la pucken rett til Dennis Sveum på blå. Han fyrte av. Foran mål hadde Kristiansen tatt plass. Han styrte pucken forbi Oskar Östlund.

Halvveis i perioden skaffet Oilers en offensiv drop. Josh Soares vant — som vanlig - droppen. Pucken ble lagt ut til Henrik Solberg. Soares gikk foran mål. Solberg fyrte av fra blå. Soares kriget foran mål, og fikk styrt inn 2-0. Dermed 2-0 til Oilers etter første periode - og en perfekt start på semifinale nummer fire.

Klassescoring

Et nervøst og tamt Storhamar-lag i første periode, kom mye sterkere ut i andre periode. Fra første dropp var de aggressive.

57 sekunder ut i perioden fikk de belønning med scoring lik Oilers'. Magnus Eikrem Haugen skjøt fra blå. Foran mål styrte Christian Larrivee pucken i mål.

Så slo Oilers tilbake med en meget bra kontring. Petter Røste Fossen vant pucken på offensiv blå. Spilte tversover til Rudolfs Balcers, som dempet pucken med skøyta og la tilbake til Stian Høygård med backhand. 3-1 bare minuttet etter Storhamars' scoring.

To minutter senere reduserte Hampus Gustafsson til 2-3 med et godt skudd. Rett i krysset fra høyre droppsirkel.

Litt over halvveis i perioden utlignet Christian Bull. Dan Kissel spilte bort pucken. Hampus Gustafsson fant Bull, som nettopp hadde kommet ut av utvisningsboksen. Unggutten fintet ut Smith og satte inn 3-3. Dermed like langt etter to perioder.

Heldig scoring

Tredje periode var bare minuttet gammel da superveteran Christian Dahl-Andersen sendte Oilers tilbake i føringen.

Hans skudd fra venstre droppsirkel burde Storhamar-målvakt Oskar Östlund reddet, men sisteskansen glapp pucken i mål.

Christian Larrivee slo tilbake for Storhamar. Nok en gnag styrte han pucken i mål.

Dermed 4-4 etter tre minutter av tredje periode.

Det ble en nervepirrende avslutning.

Fire minutter før slutt kom avgjørelsen. Josh Soares vant pucken i midtsonen og satte fart langs venstre vant. Foran mål stupte Rudolfs Balcers på mål. Soares la pucken foran mål, og unggutten styrte den i mål med en hånd på kølla.

Dermed 5-4 til Stavanger Oilers og 2-2 i serien.

På tirsdag er det igjen duket for kamp i DNB Arena. Oilers må snu trenden og vinne hjemme om serien skal vinnes.