Fædrelandsvennen torsdag at Odd er i ferd med å hente Ernest Asante (26) fra Start. Det ble avkreftet av Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Start skal en stund ha vært i forhandlinger med en norsk klubb om 26-åringen. Nå har Fædrelandsvennen fått bekreftet at Stabæk er interessert i Asante.

På spillerjakt

Søgne-mannen Inge André Olsen er sportslig leder i Stabæk. Han har uttalt til avisen Budstikka at bæringene er i ferd med å sikre seg flere spillere. En offensiv spiller er snart klar.

— Der forhandler vi om betingelser. Dette er en offensiv spiller, sier Olsen til avisen.

Klubben fra Bærum har penger å handle med, etter å ha solgt spissen Franck Boli til kinesisk fotball for et tosifret antall millioner kroner.

Ernest Asante vil ikke si noe om sin fremtid.

— Klubben sliter økonomisk, men jeg vet ikke hva som skjer nå. Dersom du kan tilgi meg, så ønsker jeg å holde meg vekk fra media, sa han til Fædrelandsvennen tidligere i uka.

Les også: Vindbjart knuste Start

— Vi kommenterer ikke spillerlogistikk, skriver Even Øgrey Brandsdal i en sms til Fædrelandsvennen.

God uttelling

26-åringen har vært Starts mest effektive spiller målt mot spilletid de to siste årene. Han har 14 mål og 6 målgivende i 2013 og 2014. Om han går fra Start nå blir han den første spilleren som forlater klubben etter at det ble kjent at klubben må kutte 8-9 millioner kroner i kostnader.

Les også: "Mos" tilbake på laget

I januar solgte Start Zlatko Tripic til den tyske 2. Bundesligaklubben Greuther Fürth.

Inge André Olsen har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelser torsdag.