De fleste på Stade de Bordeaux trodde Gianluigi Buffon hadde vunnet myntkastet da målet foran Italias fans ble valgt til straffesparkkonkurransen mellom Italia og Tyskland. Slik var det ikke.

Bastian Schweinsteiger vant myntkastet og valgte å plassere Manuel Neuer foran italienerne. Dommer Viktor Kassai spurte ham for sikkerhets skyld en gang til, for å forsikre seg om at han hadde hørt riktig, skriver L'Equipe.

TV-bilder av sekvensen, med Kassais forbløffede reaksjon som høydepunkt, har gått sin seiersgang på sosiale medier.

Schweinsteiger forklarte valget med erfaring og litt overtro.

LYKKELIG SLUTT: Bastian Schweinsteiger bommet selv i straffekonkurransen, men Tyskland gikk videre til slutt. Foto: AP

Da han med Bayern München tapte straffesparkkonkurransen mot Chelsea i mesterligafinalen i 2012, var det nemlig foran egne fans. I semifinalen mot Real Madrid hadde Bayern derimot vunnet foran den spanske klubbens tilhengere.Schweinsteiger viste også til at Polen i åttedelsfinalen mot Sveits vant på straffespark foran motstanderens tilhengere, men i kvartfinalen røk ut mot Portugal foran egne fans.

Schweinsteiger overtok for øvrig kapteinsbindet fra keeper Manuel Neuer da han ble byttet inn etter et kvarter som følge av Sami Khediras skade. Spørsmålet er om også Neuer ville valgt å stå foran italienerne.

Det hører med til historien at Schweinsteiger misset da han kunne avgjort på 2-2, og Neuer måtte stille seg i målet hele ni ganger, med italiensk nid i ryggen, før det hele var avgjort. (©NTB)

Les flere EM-saker: