Kvinnen skal ha kjørt på snøbrett utenfor de oppmerkede løypene da ulykken skjedde. Hun ble hentet opp av redningsmannskaper ved 16-tiden, og skal ha vært ved bevissthet. — Folk fra skisenteret klarte å ta seg ned i sprekken. Hun hadde falt til bunnen av sprekken som gikk mellom fjellet og snøen. Hun ble løftet opp av de lokale redningsmannskapene på skisenteret, opplyser operasjonsleder Einar Vereide ved Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

30-åringen ble fraktet i luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim, og skal være alvorlig, men ikke kritisk skadd.

Den unge kvinnen hadde ikke tatt hensyn til advarslene som skisenteret har satt opp.

— Vi må bare gjenta advarselen om å kjøre i merkede løyper, sier Vereide

De første meldingene gikk ut på at kvinnen hadde falt ned i en bresprekk.

— Det viser seg nå at det ikke er snakk om en bresprekk, men en sprekk mellom snøen og berget som har oppstått på grunn av snøsmeltingen.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.35 og en time senere var en breredningsgruppe fra Ørsta fraktet til stedet med helikopter.

Redningsmannskaper fra Røde Kors i Stryn deltok også i redningsaksjonen, og Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) sendte en luftambulanse med lege til stedet.(©NTB)