Men Israel og palestinerne har ikke lyktes å bli enige om et felles dokument foran Midtøsten-konferansen, kunngjorde palestinernes president Mahmoud Abbas da han møtte utenriksministrene i medlemslandene i Den arabiske liga i Kairo fredag. Kunngjøringen understreker pessimismen foran toppmøtet i Annapolis.— Vi ønsket å komme fram til dette i våre forhandlinger, men dessverre greide vi ikke å bli enige om ordlyden, sa Abbas til ministerne i Kairo.

Fredag sendte utenriksministrene i Ligaen ut en felles kunngjøring der de takker ja til invitasjonen om å delta på fredskonferansen i Annapolis.

Egypt, Jordan, Bahrain, Saudi-Arabia, Qatar, Marokko, Tunisia, Algerie, Sudan og de palestinske selvstyremyndighetene deltok på Kairo-møtet, der de har diskutert en fredsplan for Midtøsten som Saudi-Arabia tok initiativet til i fjor.

USA sa fredag ja til Syrias krav om at Golanhøydene, som er okkupert av Israel, skal være på dagsordenen i Annapolis, ifølge Syrias utenriksminister Walid al-Moualem. Syria har stått hardt på at landet bare vil delta på Annapolis-møtet dersom striden om Golanhøydene blir diskutert. (©NTB)