Skjelvet, som hadde sitt episenter på havbunnen 100 kilometer utenfor Bengkulu-provinsen på Sumatra, ble målt til 7,9 på Richter's skala. Kort tid etter ble det meldt om et nytt skjelv i samme område, men det skyltes trolig en misforståelse hos det amerikanske senteret US Geological Survey.Onsdagens skjelv var så kraftig at det kan føre til en tsunami, og myndighetene i både Indonesia, Malaysia, India og på Sri Lanka har sendt ut tsunamivarsel for hele Indiahavet.

TV-stasjonen Global TV melder at flere bygninger har rast sammen i provinshovedstaden Padang på Vest-Sumatra, mens TV-stasjonen Metro TV opplyser at flere bygninger står i brann. Det er ennå ikke kjent om noen er omkommet eller er blitt skadd.

Jordskjelvet var så kraftig at høyhus begynte å svaie i Indonesias hovedstad Jakarta, som ligger flere hundre kilometer lenger øst. Enkelte bygninger i byen ble evakuert etter skjelvet.

— Vi merket skjelvet, og jeg fikk panikk og sprang ut nødutgangen, forteller 23 år gamle Widyastuti som befant seg inne i en bank i Jakarta da hele huset begynte å riste. Også i Thailand og Singapore kunne man merke rystelsene. (©NTB)