Flere internasjonale medier meldte tirsdag ettermiddag at han krever 1 million dollar fra Nafissatou Diallo, som hevdet at hun ble voldtatt på Dominique

Strauss-Kahns hotellrom. Hun hevdet at hun rengjorde rommet da Strauss-Kahn kom naken ut av baderommet og tiltvang seg sex.

63 år gamle Strauss-Kahn avviste ikke at han hadde hatt sex med kvinnen, men hevdet at alt var frivillig. Rett etter hendelsen på rommet, forlot han hotellet for å reise hjem til Frankrike. Amerikansk politi hentet ham på flyet og satte ham i varetekt mens de etterforsket saken.

Han satt tre måneder i husarrest før etterforskerne frifant ham. De konkluderte med at Diallo hadde løyet og flere ganger endret forklaringen sin.

Diallo har truet med å gå til sivilt søksmål. For to uker siden avgjorde en dommer i New York at Strauss-Kahn ikke hadde diplomatisk immunitet og derfor kan saksøkes.

Trøbbel hjemme

Men det er ikke bare i New York at Dominique Strauss-Kahn må svare for sitt noe løsslupne sexliv. Hjemme i Frankrike er han nå siket for medvirkning til

hallikvirksomhet i forbindelse med etterforskningen av en prostitusjonssak i den franske byen Lille.

Ifølge påtalemyndigheten deltok Strauss-Kahn på flere fester som forretningsforbindelser av ham arrangerte og der prostituerte var hyret inn. Strauss-Kahn har innrømmet å ha deltatt på disse festene, men sier han ikke visste at kvinnene var prostituerte.

Og mens New York-saken var på sitt mest intense i fjor vår, anmeldte den franske journalisten Tristane Banon ham for voldtektsforsøk da hun intervjue ham i 2003. Saken ble imidlertid henlagt fordi den var foreldet. Strauss-Kahn har avvist beskyldningene fra Banon.

Nyheten om at han saksøker Diallo kom samtidig med at Francois Hollande ble innsatt som president i Frankrike. For ett år siden virket det klart at sosialistene ville velge Strauss-Kahn som presidentkandidat, og han var en klar favoritt til å vinne valget.