• Fyller kisten

  • — Kristiansand er et godt alternativ til Syden

— Vi tenker ikke på det, men det er klart at en TV-suksess kan gi økt etterspørsel etter produktene våre, sier Helge Westbye, daglig leder for Sabeltannprodukter AS.

Den første avleggeren kommer i form av en dvd fra deler av serien før jul.

— TV-serien er produsert for å fortelle en historie, ikke selge produkter, påpeker Westbye.

Kaptein Sabeltanns far og oppfinner, Terje Formoe, har aldri lagt skjul på at han har høye ambisjoner både som historieforteller og forretningsmann.

— Alt som skjer rundt Kaptein Sabeltann øker interessen for produktene, sier Formoe. Han ser fram nå også til utbyggingen av Abra Havn i Dyreparken

Datterselskap i minus

Etter at Formoe avviklet Piratprodukter for noen år siden, har mesteparten av forretningsdriften vært samlet i Kaptein Sabeltann AS.

For to år siden begynte arbeidet med å skille ut deler av virksomheten i datterselskapet Sabeltannprodukter AS. Det nylig innleverte regnskapet viser her inntekter på 3,4 millioner kroner og et årsresultat med minus 558.000 kroner i 2010. — Vi er i oppstartsfasen av selskapet, sier Terje Formoe. Den store omsetningen skjer i Kaptein Sabeltann AS, der regnskapet ennå ikke er helt klart.

Meningen er at de skal ta større kontroll over sablene, hattene, kostymene og alle andre effekter selv.

— Det er flere grunner til at vi gjør dette. For meg er det viktig å ta vare på merkevaren vår, det skal ha riktig særpreg og god kvalitet. Til tider har det blitt laget produkter jeg ikke kunne stå for. Det er ryddet opp i, og vi ønsker ikke at det skjer igjen. Samtidig er det vi som har informasjonen om hva som skal skje fremover, påpeker Formoe.

Brød og show

Spesialiserte produkter som det nye Nintendo-spillet, isen fra Hennig-Olsen og brødet fra Bakers ligger fortsatt i Kaptein Sabeltann AS.

- Sabeltannprodukter skal ha egne produkter som vi kan stå for selv, men det skal lages på fabrikker i Østen eller Europa. Design og slike ting gjør vi selv. Mye skjer i samarbeid med for eksempel Dyreparken, som har rettigheter inne i parken, sier Formoe.

I år ble alle kapteinens forestillinger i parken utsolgt, og neste år åpner den store sjørøverhavnen Abra Havn.

I høst kan det bli enda større interesse rundt Kaptein Sabeltann. Neste måned starter NRK en tv-serie med den populære piraten.