STAVANGER: I et allmøte i avisen klokka 12 i dag blir de ansatte varslet om at den mangeårige redaktøren gir seg.

Hetland overtok som sjefredaktør i avisen i 2002 etter at Jens Barland trakk seg som sjef.I en pressemelding fra Stavanger Aftenblad trekker Hetland fram nedbemanning, overgang fra avishus til flermedial mediebedrift og overgang til tabloidavis som noen av utfordringene.

– Samtidig har også redaktørrollen endret seg og blitt mer administrativt krevende. Det har vært utfordrende og spennende år, men for min del har jeg kommet til et punkt der jeg synes det er naturlig å slippe nye krefter til, sier Hetland i pressemeldingen.

Styreleder i avisen, Didrik Munch, har respekt for at Hetland trekker seg.

– Tom Hetland har sittet i ledende posisjoner i Aftenbladet i nær 20 år, og er blant topplederne i de største norske mediehusene som har sittet lengst. Vi har respekt for at han nå ønsker å tre tilbake for å konsentrere seg om den delen av journalistikken som har ligget hans hjerte nærmest, kommentaren og den skrivende virksomheten, uttaler konsernsjef i Media Norge og styreleder i Stavanger Aftenblad, Didrik Munch.

Arbeidet med å finne ny sjefredaktør starter umiddelbart. Hetland blir sittende som redaktør for mediehuset inntil hans etterfølger er på plass.