— Vi gjorde et forsøk å komme ut tidlig formiddag, men da vi var på grensen til Israel, fikk vi beskjed om å returnere til Gaza by, forteller Østnor.

Han vet ikke hvorfor de måtte tilbake. Flere eksplosjoner kunne høres idet de sto ved grenseovergangen Erez helt nord på Gazastripen, men nordmannen tror likevel ikke returen skyldtes dette. Han antar at det i stedet handlet om at transporten, som skjedde i regi av FN, måtte koordineres med både palestinske og israelske myndigheter.

I Gaza by måtte Østnor og de andre utenlandske hjelpearbeiderne vente i timevis på området til FN-organisasjonen UNWRA før de på ettermiddagen igjen kunne sette seg inn i biler. Disse kjørte deretter svært raskt mot grensen bare en knapp halvtime unna. Også denne gangen kunne Østnor høre flere kraftige eksplosjoner idet han befant seg ved grensen.

— Grensen er høyrisikoområde, og det kan ha vært både israelske granater og palestinske raketter som eksploderte, sier Østnor, som leder Norsk Folkehjelps kontor i Gaza by.

Østnor holder nå kontakten med sine palestinske kolleger via telefon. De har fått beskjed om å holde seg hjemme fra arbeid så lenge de israelske luftangrepene fortsetter. (©NTB)