— Det vi har fått merke er den økende frustrasjonen i lokalbefolkningen, sier Riisnæs som er i leiren på vegne av Kirkens Nødhjelp og ACT-Alliance. Han forteller at det var en demonstrasjon i byen Ben Gueden som var utgangspunktet for urolighetene.Demonstrasjonen var rettet mot myndighetene, men det utviklet seg etter hvert slik at de forskjellige hjelpeorganisasjonenes biler ble angrepet. Kirkens Nødhjelps lastebil ble ramponert, men den lokale sjåføren kom fra opplevelsen uten fysiske skader, opplyser Riisnæs. Han mener han og kollegaene var heldige, mens folk fra andre hjelpeorganisasjoner fikk en hardere medfart.

— Tunisia sliter med stor arbeidsløshet og befolkningen i grenseområdene ser med ublide øyne på strømmen av flyktninger som hver dag krysser grensen fra Libya. Mens situasjonen til nå har vært preget av ro og orden, har frustrasjonen de siste dagene økt i flyktningleirene og nå også blant lokalbefolkningen, sier Riisnæs.

Han er bekymret for at den økte spenningen skal hindre hjelpeorganisasjonene i å fortsette sitt arbeid, men sier det er målsettingen at hjelpearbeidet skal fortsette som normalt. (©NTB)