TYRKIA: Minst 366 mennesker er funnet døde etter det kraftige jordskjelvet i det østlige Tyrkia søndag. Redningsarbeiderne jobber døgnet rundt for å finne overlevende i ruinene, og i dag fikk de betaling for arbeidet.

Reddet baby

En to uker gammel baby ble reddet ut av ruinene i den tyrkiske byen Ercis, skriver nyhetsbyrået AFP.

Det betyr at babyen lå fanget i ruinene i 47 timer.

Det lille barnet ble funnet etter at redningsarbeiderne i flere timer hadde gravd frenetisk for å redde barnets mor, Semiha. Redningsarbeiderne jobber fremdeles med å få henne ut, men hun skal etter rapportene være i live. Barnets far er fremdeles savnet.

Tidligere i dag ble en gravid dame og hennes to barn reddet ut av deres sammenraste hjem, men fremdeles er mange savnet.

Mange fremdeles fanget i ruinene

Ifølge Røde Kors er hundrevis om ikke tusenvis fremdeles begravd i ruinene.

— Situasjonen i det østlige Tyrkia fortsetter å være veldig alvorlig. Hundrevis, muligens tusenvis av mennesker er fremdeles fanget i ruinene, sier Jessica Sallabank, talskvinne for det internasjonale forbundet for Røde Kors og Røde Halvmåne-foreninger, til AFP.

Det er på det nåværende tidspunkt ingen eksakte tall på hvor mange som er savnet, men det er anslått at 2256 bygninger, flesteparten av dem leiligheter, ble ødelagt under jordskjelvet.

Distribuerer varm mat og tepper

Røde Kors og Røde Halvmåne jobber derfor på spreng for å sørge for husly til de som er rammet.

— Med temperaturer rundt frysepunktet på nattestid er distribusjon av tepper, varm mat og varmeovner prioritert, heter det i en uttalelse fra tyrkisk Røde Kors.

6377 telt har blitt delt ut i det skjelvrammede området.

Skjelvet, som ble målt til 7,2 på Richters skala, er det verste i Tyrkia siden 1999. Skjelvet startet kl. 12.41 søndag og varte i nesten et halvt minutt. En rekke etterskjelv rammet området søndag ettermiddag.