FLEKKEFJORD: – Vi er selvsagt veldig glade for at ingen kom fysisk til skade. Nå har vi samlet barna for å prate med dem om hendelsen, og ringer samtidig rundt til foreldrene for å informere dem, sier styrer Martha Janvin i Kringletoppen barnehage i Flekkefjord.

Det var 15 barn i alderen tre til fem år og fire barnehageansatte som onsdag morgen nesten ble truffet av en førerløs bil som falt ned fra en skråning. Barna som alle var ikledd refleksvester, gikk på fortauet langs Bekkeveien like utenfor Flekkefjord sentrum.

Bilen tok med seg gjerdet på gangstien ovenfor veien, før den landet i veibanen på Bekkeveien. Foto: Knut Senum

Blir trolig bøtelagt

Onsdag morgen havnet en varebil midt på Bekkeveien i Flekkefjord, etter at den trillet ned fra byggefeltet ovenfor veien og ned en skrent. På veien tok den med seg et gjerde, og passerte både et fotgjengerfelt i fjellskrenten og på bakkenivå. Bilen sto parkert utenfor et bolighus på toppen av skrenten da den begynte å trille.

Her landet bilen etter at den begynte å trille da den sto parkert utenfor boligen på bildet. Foto: Kristen Munksgaard/Avisen Agder

– Den har kommet på glid mot en skarp sving, og havnet utfor fjellskrenten. Det er nokså høyt der, opplyste Skåland etter ulykken, og presiserte at Bekkeveien er en trafikkert vei i Flekkefjord.

Samme dag ble eieren av bilen, en mann, avhørt av politiet. Bilen sto parkert med håndbrekk, men mannen har i avhør erkjent at han ikke har vært aktpågivende nok da han forlot bilen.

– Vi har etterforsket saken som brudd på veitrafikklovens paragraf 3, ved at han ikke har vært hensynsfull eller aktpågivende nok da han parkerte bilen. Dette har sjåføren erkjent og vil ta ansvar for. En vanlig reaksjon på en slik forseelse vil være bot, men det vil være opp til en jurist å avgjøre, sier Skåland.