Fuglesang og de seks andre astronautene fra den amerikanske romferja «Discovery» hvilte lørdag ut, etter en problemfri landing kvelden før. Christer må trolig vente til over nyttår før han får reise hjem til Sverige, men der venter det til gjengjeld kjempemottakelse.— Han bør feires som en internasjonal idrettsmester - minst. En person som Christer, som har gjort så mye for landet vårt, fortjener en stor fest, sier utdanningsminister Lars Leijonborg som også har ansvar for svensk romforskning, ifølge Aftonbladet.

— Christer så strålende ut. Han var litt trett i øynene, men ellers pigg og forbausende uberørt, fortalte den svenske romfartsorganisasjonen Rymdstyrelsens sjef Per Tegnér til Stockholm-avisen Aftonbladet etter å ha vært til stede ved landingen i USA.

Christer Fuglesangs kone Lise, døtrene Denise og Malin, pappa Steinar og søster Agneta samt hennes barn fulgte ifølge Aftonbladet alle landingen på nært hold. - Det var en stor opplevelse, og vi er lykkelige over at han er tilbake, sa Agneta til Aftonbladet.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt var raskt ute med sin gratulasjon. Det svenske hoffets informasjonssjef Nina Eldh opplyste at kong Carl Gustaf ser fram til å treffe nasjonens nye helt så snart som mulig. (©NTB)