London: Stephen Wright framstilles fredag for fengsling etter at han ble siktet for å ha drept fem prostituerte i løpet av få uker. Kvinnenes nakne lik ble funnet dumpet i bekker, åkre og skogholt rundt Ipswich.

– Stephen Wright fra Ipswich er siktet for drapene på alle fem kvinner, sa etterforskningsleder Stewart Gull på en pressekonferanse torsdag kveld.

Den andre mannen ble satt fri etter å ha blitt avhørt i flere dager i forbindelse med drapene. Han ble arrestert etter at han skrev på hjemmesiden sin at han kjente flere av de drepte og at han kanskje ikke hadde godt nok alibi.

Wright er siktet for å ha drept Gemma Adams, Tania Nicol, Anneli Alderton, Paula Clenell og Annette Nicholls, som alle var rusmisbrukere og hørte til i prostitusjonsmiljøet i den fredelige lille byen i det østlige England.

Hastverk

Politiet hadde hastverk fordi de måtte ha sluppet Wright løs om det ikke var funnet nok bevis til å sikte ham i løpet av tre dager. Wright, som arbeider som truckfører, ble arrestert i sitt hjem i horestrøket i Ipswich tirsdag.

Etter kunngjøringen ba Gull mediene om å være anstendige i sin dekning av saken fordi siktelsen mot Wright er alvorlig og han har rett til en rettferdig behandling. Hittil har mediene meldt detaljert om hver eneste vinkel i etterforskningen, og den første arresterte som viste seg å være uskyldig, ble hengt ut med fullt navn.

Omfattende etterforskning

Etterforskningen som flere hundre politifolk og etterforskere har vært involvert i, begynte da det første liket ble funnet 2. desember. Seks dager etter ble det andre liket funnet i den samme bekken, og de tre andre ble funnet i løpet av de neste fire dagene.

Både Alderton, som var gravid i tredje måned, og Clenell, ble kvalt, men politiet har ikke oppgitt dødsårsaken til de andre. Ingen bar tegn på mishandling før de ble drept.

Gjerningsmannen har i pressen fått tilnavnet Kveleren fra Suffolk, etter de tidligere engelske seriemorderne Jack the Ripper og The Yorkshire Ripper.