Åge Aleksandersen og Sambandet laget stor stemning på industriområdet i Vennesla. Foto: Sondre Steen Holvik
I underkant av 3000 betalende tilskuere kom til Hunsfest. Det betyr trolig festival neste år også. Foto: Sondre Steen Holvik
Bjørn Eidsvåg åpnet Hunsfest-showet. Foto: Sondre Steen Holvik
Kurt Nilsen var siste mann ut på Hunsfest. Foto: Sondre Steen Holvik

— Jeg er veldig rørt nå. Veldig emosjonell, sier Erlend Ropstad, fem minutter etter at han har gått av scenen på Hunsøya i Vennesla fredag kveld.

— Det er veldig spesielt å stå på scenen og se så mange kjente. Venner. Skolekamerater. Og jenter jeg var forelsket i, i min ungdom. Jeg så til og med hun fra den lange bratte bakken. Det er spesielt, sier Ropstad, og sikter til en av hans mest kjente låter, «Lang bratt bakke» fra 2013. Han sier det var mest spesielt å fremføre låtene som handler om hjemstedet, ikke minst «Husker deg igjen», som var den første låten venndølen skrev på norsk.

De fikk seg en knyttneve i mellomgulvet, de som hadde kommet for å se visesangeren Erlend Ropstad på Hunsfest. Han pøste nemlig på med lyd fra første sekund, med noe som minnet vesentlig mer om stadionrock enn om visesang. Litt fordi det er et stort og åpent festivalområde, forteller han - og dessuten:

— Jeg har litt kassegitar-allergi for tida. Jeg har mest lyst til å spille elgitar.

Publikum:

Da Åge Aleksandersen gikk av Hunsfest-scenen, var det ifølge arrangøren litt i underkant av 3000 betalende tilskuere på området.

— Jeg er veldig godt fornøyd. Det betyr at vi har en buffer til å klare oss neste år også, sier Jørgen Skauge i Imperiet.

— Du kan si nå at det blir festival i 2016 også?

— Vi ønsker å lage en tradisjon, men vi må ta en runde med eierne om hvordan vi skal gjøre det. Det har vært en utfordring med butikker som stenger på området idet vi åpner portene. Men vi håper og tror det blir festival neste år også.

Skauge er litt skuffet over at få har tatt turen fra Kristiansand og Lillesand, men sier at venndølene i høyeste grad har stilt opp.

Trønderhits

Det var da Åge Aleksandersen startet sitt sett med «Rosalita» at det for alvor ble stemning foran scenen. Trønderrockens far leverte en lang rekke av sine mest kjente hits og etter hvert ble det også en hel del (mer eller mindre stødige) dansesteg ute i folkemengden. Mot slutten av konserten kom naturligvis også «Lys og varme», og påfølgende allsang.

Deretter: «Dains med dæ» og «Levva livet». Sånt blir det fest av.

— Åge er den artisten jeg har jobbet mest for å booke de siste årene. Han er eksklusiv, og det er det ikke så mange som er, og han har en voldsom hitparade. Og dæven, for en stemning det var, sier Skauge.

Kurt for de yngre

Bjørn Eidsvåg åpnet showet på industriområdet i Vennesla fredag kveld, og allerede da var det rundt 2000 mennesker til stede. De fleste riktignok på benkene lenger bak på området, men mange dro fram mot scenen i løpet av konserten, som blant annet inneholdt Eidsvåg-klassikere som «Floden» og «Mysteriet deg». Til slutt rundet Kurt Nilsen av festivalen, og fikk fart på flere av de litt yngre blant publikum - som tilsynelatende hadde kommet først og fremst for ham.

Det var sol og varmt i Vennesla da festivalen startet. Sola forsvant relativt kjapt, men regnet holdt seg vekk og arrangørene kunne ikke bedt om så mye mer etter dårlige værutsikter tidligere i uka.