Domstolen i Milano avgjorde mandag at rettssaken mot eksstatsministeren skal gå som planlagt, til tross for at Berlusconis advokat argumenterte kraftig for en utsettelse inntil valget i Italia er unnagjort i slutten av februar. Berlusconi har det for travelt til å kunne være til stede i rettssalen, og saken kan dessuten bli utnyttet for å sverte eksstatsministeren, mente advokaten.

76 år gamle Berlusconi er tiltalt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av Karima El Mahroug, som har kallenavnet «Ruby hjertetyven», da hun var 17 år gammel. Italiensk lov forbyr kjøp av sex av mindreårige. Berlusconi har avvist alle anklager om sexkjøp.

Det var på forhånd knyttet spenning til om El Mahroug, som uteble fra rettssaken i desember, ville vise seg mandag. Men det gjorde 20-åringen, som iført svart og grått måtte bane seg vi gjennom en horde ivrige journalister for å komme inn i rettssalen.

Ruby-saken er ikke det eneste rettsoppgjøret for Berlusconi, som i fjor ble dømt for å ha unndratt store skattebeløp. Han har også i denne saken avvist alle anklager og anket dommen på ett års fengsel etter det han kaller juridisk trakassering og forfølgelse.

Ankeprosessen kan ta flere år. (©NTB)