Her er noen av aprilspøkene man kan finne på Sørlandet i dag. Foto: Montasje: IK Start, KRS247, Dagen og Avisen Agder.

1. april finner man ofte nyheter som er for gode til å være sanne på de ulike nettavisene. Og det er de gjerne også.

Den første sørlandsavisen som var ute med en aprilsnarr var Farsunds-avisen Lister. Som hovedoppslag på deres nettavis kan man lese at det ikke blir 17. mai-program i sentrum i år. Hele arrangementet er av sikkerhetsmessige årsaker flyttet til Vanse.

— Vi har blitt kontaktet av Statens vegvesen. I forbindelse med veiutbyggingen er det ikke mulig å arrangere 17. mai i Farsund i år av sikkerhetsmessige grunner, siteres kultursjef Inge Eikeland på.

LES OGSÅ:

Har du sett noen gode aprilspøker på Sørlandet? Tips oss på 03811 eller tips@fvn.no!

Starts hjemmebane bytter navn

Radio Sørs nettavis KRS247 melder på sine nettsider at Starts stadion Sparebanken Sør Arena bytter navn. Det skjer ifølge avisen etter at det er inngått en avtale mellom Start, Sparebanken Sør og Kristiansand Lokalradio AS.

Start-trener Steinar Pedersen er så lysten på kamp nr 300 i eliteserien at han registrerer seg som spiller i årets sesong, melder IK Start på sine hjemmesider 1. april.

Det nye navnet på stadion blir etter den påståtte navneendringen Radio Sør Arena. – Det ene er jo det økonomiske aspektet. Vi trenger alltid ekstra penger inn i kassa og jeg synes vi har fått til en vinn-vinn-situasjon, siteres Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal på.

Forøvrig har også IK Start publisert en aprilspøk på sine hjemmesider. De melder at trener Steinar Pedersen er registrert som spiller for den inneværende sesongen. Pedersen, som har 299 eliteserie-kamper, er ifølge klubbens nettavis veldig lysten på å spille kamp nummer 300 i løpet av årets eliteserie.

Også Donn 2 publiserte en aprilspøk fredag. De skriver at de har sikret seg den gamle Start-helten Bala Garba, som for øyeblikket jobber som sikkerhetsvakt på flyplassen i Haugesund. Den omtalte signeringen ville gjenforent Garba med sine tidligere lagkamerater Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad.

Her er noen av aprilspøkene man kan finne på Sørlandet i dag. Foto: Montasje: IK Start, KRS247, Dagen og Avisen Agder.

Kun ett pol i ny storkommune

Avisen Agder kjører også på med en aprilspøk. De melder at dersom Farsund, Flekkefjord og Kvinesdal slår seg sammen til Lister kommune, vil det på grunn av lavt innbyggertall kun bli anledning til å ha ett Vinmonopol.

«Problemet» oppstår fordi kommuner med et innbyggertall på under 30.000 ikke kan ha mer enn ett vinmonopolutsalg, skriver avisen.

Dette skal ligge i Farsund, på grunn av at det vil bli den største byen i den nye storkommunen. Avisen omtaler saken som et alko-sjokk som er dårlig nytt for alle kommuner som vurderer sammenslåing.

Oljeboring i Byglandsfjorden

Evje og Hornnes kommune har laget en lang og utdypende artikkel på 1. april. De melder på sine hjemmesider at en oljerigg fra Ekkofisk flyttes til Byglandsfjord.

Ifølge kommunen er det selveste Donald Trump, som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat i USA, som låner bort et helikopter som skal frakte riggen til Byglandsfjord. Han vil også investere i prosjektet, mot at han får en statue av seg på toppen av riggen.

Når vi først er i Setesdalen, går vi innom nabokommunen i nord. Bygland kommune har nemlig delt en helsides artikkel fra Setesdølens papiravis.

Der står det at tre kommunetopper skal få hver sin Tesla. Ordfører Leiv Rygg, som selv får en av bilene, er svært fornøyd.

— Sidan me så lang ikkje har lukkast med å få til kulturhus som signalbygg for kommunen, har me arbeidd målretta med et anna prosjekt som me håper kan sette Bygland på kartet, sier Rygg til avisen.

Containerhavn i Høllen

Vi har skrevet mange saker om plassering av den nye containerhavna i Kristiansand. På selveste 1. april skriver N247 at den kan havne på en holme utenfor båthavna i Høllen i Søgne.

— Det skal ha vært hemmelige møter mellom ordførerne i Søgne, Songdalen og Kristiansand om prosjektet, sier kildene som ønsker å være anonyme til nettstedet.

Dessverre var ingen av ordførerne i Søgne, Songdalen eller Kristiansand tilgjengelige for en kommentar ovenfor nettavisen fredag formiddag...

Asylmottak i kjelleren på Slottet

Avisen Dagen melder i dag at deler av kjelleren på Slottet blir akuttmottak for asylsøkere. Det er kristiansander og fungerende partileder for KrF, Dagrun Eriksen, svært begeistret for og kaller det «nestekjærlighet på toppnivå.»

Dagrun Eriksen leder Kristelig Folkeparti mens Knut Arild Hareide har pappapermisjon. Foto: Tone Sandberg

— Det skal bli artig å høre hvaPer Sandberg sier til dette, siterer Dagen henne på.

Politifolk får Apple Watch

Politiforum omtaler et nytt prosjekt som heter Politiarbeid på stedet. Det innebærer at alle operative politifolk i Norge får Apple Watch.

Klokkene skal ha tilgang til politiets interne systemer, og blir finansiert av ubrukte midler fra fjorårets budjsett.

Lyngdalskua forsvinner

Lyngdal er kjent som ku-byen på Sørlandet, og har ei ku i kommunevåpenet. Men nå er tida over, og kua skal bort, ifølge kommunens hjemmeside. Årsaken er at ordfører Jan Kristensen synes kua er gammeldags og sirumpa, og frykter den kan føre til at nabokommunene ikke vil slå seg sammen med Lyngdal på grunn av kommunevåpenet.

– Det er jo en kjent sak at farsundfolk gjerne omtaler Lyngdal som «Ku-byen», og den politiske ledelsen har gitt uttrykk for at de ikke ønsker at kua skal bli et diskusjonstema og dermed et mulig hinder i "Lister 4"-prosessen, sier han til nettsiden.

Nettby kommer tilbake

Også i de nasjonale mediene finner vi flere aprilspøker. Medier24 melder at VG nå dropper alle sine sider på Facebook, og heller vekker Nettby til live igjen. Schibsted vil ifølge artikkelen bruke 900 millioner kroner på å gjøre alle dine gamle bilder og meldinger tilgjengelig igjen.

- Det er et drastisk grep, men vi regner med det må til for å få brukerne til å slutte å bruke Facebook og i stedet bruke Nettby, hevder nettavisen det står i Schibsteds strateginotat.

Bergens Tidende kan melde at idrettsbyråden har bestemt at Stadporten skal fjernes for å gjøre plass til sykkel-VM. En av årsakene til det er at kommunen ikke vil stenge en annen vei, av frykt for å tape bompenger under sykkel-VM.

Ikke aprilsnarr på fvn.no

Fædrelandsvennen har av prinsipp ikke hatt aprilspøker de siste årene. Det visste derimot ikke Dagbladet, som for to år siden omtalte vår sak om funn av en hodeskalle i Søgne som aprilsnarr. Det var derimot et helt reelt funn.

- Jeg gadd ikke betale meg inn for å lese hele saken. Fædrelandsvennen betegner jeg som en meget seriøs avis, men bare ut fra tittel og bilde var jeg sikker på det var en spøk, sa Dagbladet-journalist Øystein Andersen til Fædrelandsvennen om saken.