Drapene skjedde på tre forskjellige steder i Kalamazoo, som ligger sørvest i delstaten. Den mistenkte ble pågrepet like etter midnatt. Politiet sier gjerningsmannens motiv er uklart.

— Det ser ut til at vi her har noen som har kjørt rundt, plukket ut folk og skutt dem rett ned. Dette er ditt verste mareritt, når noen bare kjører rundt og dreper folk, sier visesheriff Paul Matyas i Kalamazoo.

Den mistenkte skal ifølge amerikanske medier vært sjåfør for skysstjenesten Uber. Selskapets sikkerhetssjef, Joe Sullivan, bistår politiet i etterforskningen av drapene. Politiet sjekker ifølge kanalen WOOD TV også meldinger om at den mistenkte tok sjåføroppdrag samme kveld.

Skytingen begynte i 18-tiden lokal tid, da en kvinne som var ute med sine tre barn ble skutt utenfor et leilighetskompleks. Hun ble alvorlig såret, men er ventet å overleve.

I 22-tiden ble en 18-åring og faren hans skutt ved en bilforretning. Bare 10 til 15 minutter senere ble ytterligere fire mennesker drept ved en Cracker Barrel-restaurant. De fire var kvinner i 60-70-årene. En 14 år gammel jente ble alvorlig såret. (©NTB)