— Med de avsløringene som nå har kommet fram i VG, er det all verdens grunn for oss til å gjennomgå alle de saker der Malthe-Sørenssen har vært involvert. VG dokumenterer at han mildt sagt har en frynsete troverdighet, sier NRKs programredaktør Lars Kristiansen til VG.

Privatetterforsker, journalist og forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen (50) har de siste fem årene beskyldt politiet for bevisjuks og forfalskninger i Treholt-saken.

Fredag avslørte VG at han selv har jukset ved å lure spiondømte Arne Treholt og hans advokat Harald Stabell til å tro at han har hatt en hemmelig kilde som skal ha tilgang til viktige bevis i den samme saken.

Malthe-Sørenssen har i en kort kommentar til VG hevdet at lydopptakene VG har publisert, er manipulerte. Hans advokat, Jonny Sveen, har sagt at hans klient ikke vil kommentere noen henvendelser fra VG.

Malthe-Sørenssen har fra 2011 til 2014 fått utbetalt minst 255. 000 kroner fra NRK. Ifølge NRKs arkiver har han jobbet som researcher i NRK Brennpunkt. Redaktør Kristiansen opplyser til VG at Malthe-Sørenssen de siste årene har vært leid inn som frilanser. (©NTB)