— Jeg har hørt og lest om disse bandene i Rogaland, men ikke på Sørlandet før. Det er all grunn til å advare. Kommer ukjente inn i butikken for å veksle, er det bare å nekte, råder Ulvøy til Fædrelandsvennen.

Det var onsdag kveld en person kom inn i Rema-butikken hans på Vestnes i Mandal. Personen ønsket å veksle en stor seddel i mange små sedler. Etterpå angret han og ville ha tilbake den store seddelen.

Her er bilde av vekslesvindleren som Ivar Ulvøy la ut på Facebook. Nå ønsker han å advare andre på Sørlandet mot veksle-svindlerne.

— Rene tryllekunsten

— Vedkommende forvirrer betjeningen og gjør rene tryllekunsten. På et øyeblikk har noen sedler blitt fjernet fra bunken. Dermed kan svindleren forlate butikken med mer penger enn han kom inn med. Det er ikke store summer, men jeg tipper det blir en god del hvis de greier å lure mange nok, sier Ivar Ulvøy.

Han vil ikke oppgi eksakt hvor mye svindleren fikk med seg fra Rema-butikken på Vestnes i Mandal.

Ulvøy fikk et godt bilde av veskle-svindleren av utenlandsk opprinnelse på sitt overvåkingsanlegg. Torsdag la han ut bildet på Facebook og skrev at han gjerne ville ha tak i fyren. Noen timer senere slettet han innlegget.

— Jeg ønsket å advare mine kolleger. Men folk begynte å dele bildet rundt forbi. Da skjønte jeg at det kanskje ikke var så lurt å legge ut et overvåkingsbilde, sier Ulvøy.

Problem på Vestlandet

I fjor vår og høst skrev Sunnmørsposten flere artikler om en liknende veksle-bande som reiste rundt på Nord-vestlandet. Også i Rogaland og på Hedmark har det vært avisoppslag om liknende tilfeller. Politiet på Sunnmøre konkluderte med at det var profesjonelle bander fra Øst-Europa som sto bak. De kalte det organisert kriminalitet.

Ulvøy leverte politianmeldelse torsdag formiddag. Ved Mandal politistasjon opplyses det torsdag kveld at man ikke kjenner til liknende saker i distriktet, og at det foreløpig ikke er startet etterforskning.