Mange politikere er bekymret for at når eldrebølgen slår inn med full tyngde fra 2020, vil det koste samfunnet for mye å opprettholde kjøpekraften til pensjonistene. Realiteten er imidlertid at det er pensjonistene som har finansiert sine egne pensjoner gjennom pensjonsavgiften over mange arbeidsår. Det er ikke Staten!

Så har Folketrygdfondet forvaltet disse midlene. Nå har det vel historisk sett vært slik at ikke alle disse midlene har gått til pensjon. Det er faktisk slik at det er Stortinget som bevilger penger til pensjonene. De siste årene har vi fått opparbeidet oss et solid oljefond. Med frekkhetens nådegaver har politikerne begynt å kalle dette for Statens pensjonsfond utland! Pensjonistene betaler også fortsatt inn sin trygdeavgift etter 65-67 år og livsvarig. Så kan en jo undre seg, Hvordan finansierer andre land vi kan sammenligne oss med sine pensjoner? Uten oljefond.

Det er liten grunn for politikere til å bekymre seg for framtidens pensjonsutgifter hvis de sørger for at det som pensjonistene betaler inn blir forvaltet på en slik måte at det kommer pensjonistene tilgode.