De tidligere Telenor-toppene Jon Fredrik Baksaas og Svein Aaser har begge takket ja til å stille i Telenor-høringen på Stortinget fredag. Telenor-direktør Ole Bjørn Sjulstad har takket nei.

Komiteen har invitert åtte nåværende og tidligere Telenor-topper til høringen, men fått avslag uten begrunnelse fra Telenor-direktør og tidligere Vimpelcom-styremedlem Ole Bjørn Sjulstad.

— Det er veldig viktig for Stortinget å komme helt til bunns i denne saken, med tanke på én eneste ting, nemlig å finne ut om departementet har gjort det de skulle, og har fulgt med i tilstrekkelig grad, sa komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB da kontroll- og konstitusjonskomiteen tidligere denne måneden enstemmig vedtok å kalle inn til en ny høring i den omstridte saken.

Blant de øvrige som har bekreftet at de stiller til høring er næringsminister Monica Mæland (H) og tidligere næringsminister Trond Giske (Ap).

Fra Telenor-sfæren kommer dessuten tidligere styreleder Gunn Wærsted og den korrupsjonssiktede tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder. (©NTB)