Bevisførselen i Sør-Østerdal tingrett er avsluttet, og partene skal fredag starte på prosedyrene om skyld og straff i mordbrannsaken på Hamar. Aktoratet har allerede varslet at det trolig vil bli lagt ned påstand om forvaringsstraff.

— Det sier sitt om hvor alvorlig vi mener denne saken er, sa aktor, visepolitimester Tormod Bakke på Hamar, til NTB da saken startet.

39-åringen nekter skyld i det aller meste av tiltalen mot seg - spesielt de alvorligste punktene om mordbrann, drapsforsøk og angrep på en av rettsstatens aktører.

Huset til sorenskriver Ola P. Svor ble totalskadd i brannen, men ingen døde. Sorenskriveren selv og kona var ikke hjemme. Datteren og en venninne av henne ble reddet uskadd ut av det brennende huset.

Forsvarerne har vært sterkt kritiske til habiliteten til retten og aktører i saken. Eksempelvis er aktor Bakke også visepolitimester i det distriktet hvor politifolk som skal ha blitt truet og angrepet av mannen er hjemmehørende. Rettssaken er riktignok flyttet til Sør-Østerdal tingrett som hører hjemme på Elverum, men saken føres på Hamar, bare noen hundre meter fra brannstedet. (©NTB) (©NTB)