SØGNE: — Vi er i K1, vi vet hva det går ut på, og trenger ikke markedsføre det. Konsekvensen er at vi får noen færre millioner og at vi står alene, sa Christian Eikeland (Frp).

Uttalelsen falt da formannskapet onsdag skulle ta stilling til søknaden om inntil 20.000 kroner i støtte fra Lajla Elefskaas i «Nei til K5».

- Informasjonen har vært tendensiøs

Hun påpeker i søknaden at det er brukt betydelige midler til å informere om K2 og K5, og at K1-alternativet ikke er belyst i samme grad. K1 betyr at Søgne ikke slår seg sammen med noen, men forblir alene.

Jeg hadde ikke tenkt noen sensur.

Eikeland fikk støtte av Per Kjær (SV):

— Jeg går også mot denne bevilgningen, men synes det er tragisk at vi får en sånn søknad. Det handler om at den informasjonen som er ute om kommunesammenslåingen, har vært tendensiøs, mente han.

Roy Fardal (H) mente derimot det var på sin plass å støtte initiativet.

— Det er riktig nok et initiativ fra noen privatpersoner, men de er like fullt innbyggere i Søgne kommune, og K1-budskapet har kommet lite fram, påpekte han.

Ikke aktuelt med sensur

Torfinn Kleivset (KrF) lurte på om noen skulle kontrollere seriøsiteten i informasjonen de bevilget penger til.

— Jeg hadde ikke tenkt noen sensur, svarte ordfører Astrid Hilde (Ap). Hun har flagget standpunkt for K5, og er

Varaordfører Egel Terkelsen (Frp) og ordfører Astrid Hilde (Ap) tok imot oppropet om folkeavstemning om kommunesammenslåingen med smil, da Lajla Elefskaas og Finn Abrahamsen overrakte de 755 underskiftene. Foto: Janne Birgitte Prestvold

sammen med de andre ordførerne blitt kritisert for å ha spredd propaganda i informasjonsavisen om sammenslåingsprosessen.

Diskusjonen endte med at pengene ble bevilget, med et flertall på sju av ni (Eikeland og Kjær stemte imot).

Forutsetningen er at beløpet går til et informasjonsskriv, ikke til mikrofoner eller andre ting som minner om valgkampmateriell.