Fransk fjernsyn viser bilder av trafikkaos, brennende bildekk og veisperringer. Frankrikes svar på norske Avinor, DGAC, oppfordret i forkant av streiken alle flyselskaper til å innstille én femdel av sine flygninger som et forebyggende tiltak, fordi franske flygeledere nå er i streik.

Av dagens seks flygninger fra Oslo til Paris og like mange i motsatt renting er én SAS-flygning og én Air France-flygning innstilt i begge retninger.

For dem som kommer seg med på de resterende flygningene, kan det bli vanskelig å få tak i drosje. Det er drosjestreik ved Charles de Gaulle— og Orly-flyplassene i Paris, og gå-sakte-aksjon blant drosjesjåfører i Toulouse, Marseille og Bordeaux. Fransk politi har i forbindelse med drosjestreiken i morgentimene tirsdag pågrepet 20 personer for dekkbrenning og slåssing, melder France 24. Drosjesjåførene protesterer mot det de mener er urettferdig konkurranse fra private selskaper som den nettbaserte Uber-tjenesten. Flygelederne streiker på sin side som følge av bekymringer om kutt i lønn og antall stillinger. De mener foreslåtte endringer i lønnsnivået vil føre til lavere kjøpekraft.

Offentlig ansatte, bønder, barnehage- og grunnskoleansatte streiker også, med krav om høyere lønn for å unngå tap av kjøpekraft. (©NTB)