— Jeg føler meg rett og slett så happy, at jeg tar meg noen bobler i kveld, sier en strålende fornøyd Helene Bøksle etter at «The Hit»-sendingen var over på NRK1 fredag kveld.

Å synge hans favorittlåt er en premie i seg selv.

Hun depper slett ikke over at hun måtte se seg slått av Trine Rein, som gikk seirende ut av låtkonkurransen med «Story of Love», skrevet av Geir Arne Hansen fra Skien.

Les mer:

— Dette er jo en stor fest, rett og slett, med kollegaer som heier på hverandre. Vi har så mange ulike sjangre, og folk har virkelig lagt hjertet sitt i dette, sier Bøksle.

Favoritt til stjerneprodusent

I finalen fremførte hun sangen til 17-årige Kamilla Wigestrand, «Stormy Nights».

At stjerneprodusent Steve Lillywhite hadde Helene Bøksle som sin favoritt, får Sørlands-artisten til å juble.

Folk har virkelig lagt hjertet sitt i dette.

— Det føles nesten som å vinne. Jeg har snakket med ham etterpå, og vi er enige om å holde kontakten, forteller hun oppglødd.

Lillywhite har en imponerende merittliste. Han har medvirket på over 500 produksjoner, vunnet fem Grammy-priser og er produsent for band som U2 og Rolling Stones.

Les også:

— Å synge hans favorittlåt er en premie i seg selv. Han ville gjerne høre mer, sier Bøksle.

Også VGs anmelder Stein Østbø fant fram superlativene for å beskrive Helene Bøksle sin opptreden under direktesendingen fredag kveld.

«Helene Bøksle kan synge svette ut av en tørr svamp», mente Østbø, og gav Bøksle terningkast fire.

Gir ut barneplate

Bøksle var en av sju finaledeltakere i seermagneten «The Hit». Der konkurrerte hun mot A1, Jørn Hoel, D.D.E., Vidar Busk, D'Sound og altså Trine Rein om den beste fremføringen av låten til de inntil nå ukjente låtskriverne.

— Jeg unner Trine Rein seieren. Det er en fantastisk låt, og både mor og sønn har danset til den låta. Den har faktisk vært en favoritt i heimen, sier Bøksle.

Utenom arbeidet med NRK-programmet er ettbarnsmoren i full gang med å forberede julekonserter.

24. november kommer den nye platen hennes.

— Det blir en barneplate, en liten skatt jeg har gjemt på lenge, sier hun.