— Vi vil åpenbart følge opp disse bekymringsfulle rapportene, og vi forventer at den syriske regjeringen også følger dem opp, sa president George W. Bush fredag.Dagen før uttalte FNs generalsekretær Kofi Annan at et FN-team muligens vil bli sendt tilbake til Libanon for å finne ut om alle de syriske styrkene virkelig har trukket seg ut av nabolandet i henhold til FN-resolusjon 1559. Fredag kom det også meldinger om at Syria har laget en liste over libanesiske politikere som skal likvideres. Kilden er en amerikansk tjenestemann som sier han har opplysningene fra «ulike troverdige libanesiske kilder».

Presset mot Syria økte dramatisk etter at Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri ble drept i et bombeangrep i Beirut i februar. Etter omfattende demonstrasjoner og internasjonalt press gikk Syria med på trekke seg helt ut av nabolandet. Forrige uke ble den syrisk-kritiske journalisten Samir Kassir drept.

Libanon innledet 29. mai valget på ny nasjonalforsamling. Fram til 19. juni skal det avholdes i ulike områder av landet. En talsmann for Det hvite hus mener at Syria forsøker å påvirke valgavviklingen og har bedt om at alle syriske etterretningsagenter forlater landet. (©NTB)