NEW YORK: Også representanter for den palestinske selvstyremyndigheten som ledes av president Mahmoud Abbas’ Fatah-bevegelse skal delta på møtet.

– Alle de tre partene har sagt seg villige til å sende en delegasjon, sier Egypts ambassadør til FN, Maged Abd al-Aziz.

Det er det egyptisk-franske forlaget til en våpenhvile på Gazastripen som skal diskuteres.

Abd al-Aziz påpeker at samtalene vil finne sted, uavhengig av hva FNs sikkerhetsråd kommer fram til.

– Vi er ikke interessert i et stykke papir. Vi mottar delegasjoner fra alle parter, noen er allerede på plass i Kairo, understreker den egyptiske FN-ambassadøren.

– Ikke i samme rom Egypts utenriksminister Ahmed Aboul Gheit bekrefter at Hamas er invitert til å delta i samtalene, men påpeker at deres representanter ikke vil sitte i samme rom som den israelske delegasjonen.

– En israelsk delegasjon kommer til Kairo. Møter vil finne sted mellom egyptere og israelere, men ikke mellom israelere og Hamas. Mer enn det vil jeg ikke si, sier den egyptiske utenriksministeren.

Frankrikes president Nicolas Sarkozy sa onsdag at Israel og den palestinske selvstyremyndigheten hadde akseptert en egyptisk-fransk plan for våpenhvile på Gazastripen.

Dette skapte forvirring, og senere presiserte Sarkozys kontor at presidenten bare hadde ønsket velkommen partenes positive reaksjon på planen.

Resultatløst FN-møte Møtevirksomheten i FNs sikkerhetsråd ble onsdag avsluttet uten at de 15 medlemslandene klarte å bli enige om hvordan konflikten på Gazastripen skal gripes an.

Striden står om hvorvidt sikkerhetsrådet skal bli enige om en formell resolusjon, som er mer tungtveiende, eller spikre sammen en uttalelse.

Resolusjonsforslaget fra de arabiske landene med Libya i spissen fordømmer kun Israel, noe særlig USA har satt seg imot.

Forslaget til en uttalelse fra USA, Storbritannia og Frankrike tar til orde for en umiddelbar stans i krigshandlingene på begge sider.

– Vi har to utkast i Sikkerhetsrådet, men ingen av dem har oppnådd støtte fra alle medlemmene. Samtalene kommer derfor til å fortsette, sier Jean-Maurice Ripert, fransk FN-ambassadør og for tiden Sikkerhetsrådets president.

USA, Storbritannia og Frankrike er permanente medlemmer av Sikkerhetsrådet og har rett til å legge ned veto mot resolusjonsforslag.