Politiet i Los Angeles har fått strikt fotoforbud når de jobber nær Britney Spears – etter at flere politifolk ble observert ivrig knipsende under sammenbruddet hennes i forrige uke.

Fotoforbudet ble iverksatt under mandagens rettsmøte, melder TMZ. Men det hjalp lite at politiet selv ikke fotograferte, når oppbudet av paparazzifotografer så vel som nyhetsfotografer var så stort at Britney ble redd.

— Jeg er redd

- Gå tilbake, jeg er redd. Stopp det, stopp det. Jeg vil tilbake i bilen. Bare stopp det. La meg få gå inn i bilen igjen, vær så snill, skal en skremt Britney Spears ha ropt til det massive presseoppbudet, som inkluderte svirrende nyhetshelikoptre som filmet det hele ovenfra også.

Deretter kom hun seg inn i bilen og ble kjørt vekk av sin nyfunne paparazzivenn. Hun skal først ha møtt to av sine advokater i en tunnel under rettsbygningen og uttrykt at hun ikke ønsket å vitne, men ha kommet tilbake – og det var da episoden med fotografene skal ha funnet sted. Politiet prøvde å lokke henne ut, men hun sa «Nei!» og kastet seg mot seteryggen.

Søkte tilflukt i kirke

Senere kjørte hun innom en liten kirke for å sette seg ned litt, men stillheten ble øredøvende brutt av fotografene som fulgte henne helt inn. Assistentpresten der uttalte til People: «Jeg tror hun bare trengte å komme seg vekk» om årsaken til kirkebesøket. Deretter stakk hun videre, og kom aldri tilbake til rettslokalet – der Kevin Federline hadde møtt opp og beholdt hele omsorgen for eksparets to sønner, mens Britney ikke får besøksrett.

– Ordet «seier» er ikke et som herr Federline eller hans rådgivere vil bruke om denne situasjonen. Håpet hans er at han kan være forelder for barna en gang i fremtiden med deltakelse fra moren, sier Kevins advokat, Mark Vincent Kaplan, ifølge People.

Dommeren i saken heller nå til at hovedproblemet til Britneys problemer er hennes mentale helse, og ikke rusmisbruk, ifølge TMZs kilder. Han er også svært bekymret over at hennes ustabile oppførsel innebærer fare for barna, ifølge de samme kildene.