I går gikk Country Music Association Awards (CMA Awards) av stabelen, og de millionselgende amerikanske countryartistene hadde som vanlig blåst støvet av hattene og pusset gitarene sine blanke for anledningen. Prisutdelingen gikk av stabelen i Nashville, og kveldens store vinner var George Strait. Han stakk av pris for beste album med «Troubadour» og beste sang med «I Saw God Today».

Hylla

Det har etter hvert blitt svært så trangt på peishylla til George Strait. Med gårsdagens priser er han den mestvinnende artisten i prisutdelingens historie med 22 priser. Strait stilte for anledningen opp i svart hatt og svart dress.

Jeg elsker dette albumet, og jeg setter virkelig pris på alle som har kjøpt det. Alle sier at deres fans er de beste. Vel, jeg har virkelig verdens beste fans, sa han etter utdelingen.

Også Jennifer Nettles i duoen Sugarland fikk to priser. Sugarland fikk prisen for beste duo, og Nettles fikk prisen for beste sang med «Stay».

Kjente

Mange av de millionselgende countryartistene som stakk av med priser er relativt ukjente i Europa. Under årets CMA Awards spedde arrangørene imidlertid på med en del andre kjendiser også. Nicole Kidman og Hugh Jackman, som begge er aktuelle i filmen «Australia» stilte opp som prisutdelere. Det samme gjorde Reese Witherspoon, Billy Ray Cyrus og Miley Cyrus. The Eagles og Kid Rock var blant artistene som underholdt. Shania Twain var også tilbake i rampelyset for å dele ut prisen for Entertainer of the year. Det var første gang Twain var tilstede på utdelingen siden 2005. Sistnevnte pris var det for øvrig Kenny Chesney som fikk. For fjerde gang.

Prisvinnerne:

Årets entertainer: Kenny Chesney. Beste mannlige vokalist: Brad Paisley. Beste kvinnelige vokalist: Carrie Underwood. Årets sang: «Stay» av Jennifer Nettles. Årets album: «Troubadour» av George Strait. Årets musikkvideo: «Waitin' on a Woman» Brad Paisley og Andy Griffith. Årets musikkevent: Robert Plant and Alison Krauss. Årets vokalgruppe: Rascal Flatts. Årets nykommer: Lady Antebellum. Årets single: «I Saw God Today» av George Strait. Årets duo: Sugarland. Årets musiker: Mac McAnally.