Da nominasjonene til årets Grammy-utdeling ble kjent var det tydelig at britene kan komme til å dominere kvelden. Selv om Lil Wayne troner øverst på listen med sine åtte nominasjoner sørger nominasjoner til Coldplay, Radiohead, Adele og Duffy for at Storbritannias stolte poptradisjoner holdes i hevd.

Spiller

Tidligere i dag ble det opplyst fra offisielt hold at britene også vil prege underholdningen på prisutdelingen den 8. februar i Staples Center i Los Angeles. Tidligere har det vært kjent at Coldplay, Jonas Brothers, Lil Wayne, Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Katy Perry og Kenny Chesney skal opptre, men nå er det bekreftet at selveste Paul McCartney har sagt ja til å opptre, og det samme har Radiohead. Ifølge Rolling Stone Magazine har Radiohead aldri tidligere opptrådt på prisutdelingen, på tross av at de har vunnet to ganger. I år er de nominert til fem priser.

Foo Fighters

McCartney er ikke nominert til noen av de store prisene i år, men ifølge Rolling Stone Magazine skal legendenn opptre med Foo Fighter-sjefen Dave Grohl som gjestetrommeslager. Jay-Z, Kanye West og T.I. skal framføre deres hit «Swagga Like Us» og samlet kan de tre skilte med totalt 16 nominasjoner. Også for Norges del er årets utdeling spesiell ettersom hele åtte norske produksjoner er nominert. Blant de norske nominerte finner vi produksjonsteamet Stargate som har havnet i den aller gjeveste klassen «årets album for medvirkningen på Ne-Yos «Year of the Gentleman». Stargate kan også vinne «årets R&B-sang», for Ne-Yos «Miss Independent» eller «Spotlight» med Jennifer Hudson.