Keira Knightly, alias guvernørdatter Elizabeth Swann, har spilt i både den første, andre og tredje Disney-produserte Pirates of the Caribbean-filmene, men i fjor annonserte hun at det var nok piratliv for henne.

Nå melder britiske News of the World at Orlando Bloom, som sammen med Johnny Depp har havnet på plakater på veggen i mangt et pike— og gutterom som Will Turner og Jack Sparrow, at også han, etter tre filmer, føler seg ferdig med piratenes verden.

Dermed ble «Pirates of the Caribbean: At World's End» fra 2007 han siste eventyr med kaptein Jack Sparrow.

- Sluttet fint

En talsmann sier til News of the World:

– Orlando elsker Pirates-filmene, men han mener det er på tide å bukke av ettersom historien rundt Will Turner fikk en fin avrunding i «Pirates of the Caribbean: At World's End».

Pirates-produsentene er allerede i gang med planleggingen av den fjerde Pirates-filmen ettersom det er klart at Johnny Depp tar en runde til, men det blirmed andre ord uten Knightly og Bloom.

Nye eventyr

Det skal imidlertid ikke by på for mye hodebry for Disney-produsentene.

– Dette er ok for produsentene fordi de ønsker å konsentrere seg om kaptein Jack Sparrows nye eventyr, sier kilden videre.

Pirateventyr nummer fire har foreløpig ikke noen tittel. Det har tidligere vært spekulert i at den britiske komikeren Russell Brand er aktuell for filmen.

Pirates-filmene har vært en gedigen suksess for Disney, som i tillegg til filmene og mengder av plakater, spill, T-skjorter osv, har laget fire temaparker med Pirates of the Caribbean.

Pirates-filmene - så langt:

  • «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» (2003)

  • «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» (2006)

  • «Pirates of the Caribbean: At World's End» (2007)