Stortreneren fra Søgne har toppformen inne før de pengestinne Klasseløpene i september. Med bare en uke igjen til kvalifiseringene for disse årgangsløpene tar til viste Tjomsland at han nok en gang er i ferd med å prikke storformen på sine stallhester.

Se stortalentet Stumne Fyr utklasse sine konkurrenter i videoen fra Rikstoto Direkte under:

– Han gjorde dette enkelt. Hesten har ikke gått noe hurtigjobb siden han startet sist så han trengte en gjennomkjøring i 1.29-fart. Løpet ble greit da jeg fikk overta teten og han fikk gå i sitt eget tempo, han fikk akkurat den blåseren han trengte nå før Kriterie-kvalifiseringen, mente Tjomsland etter løpet og utelukket ikke klasseløpsplass for vallaken til andelslaget Stall Festival Fyrverkeri.

– Jeg blir ikke overrasket om Stumne Fyr går til finalen, men det er en jevn årgang og han må gå opp mot sitt beste, understreket Søgne-treneren.

Den lokale hoppa Eikronja tok karrierens første seier søndag. Foto: Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com

Eiken-eide Eikronja tok karrierens første seier i generalprøven til klasseløpskvalifiseringene. Midt på oppløpet var Kilestjerna forbi, men Tjomsland-hoppa samlet seg og kontret til seier på 1.31,1/2140. Hoppa eies av et lokalt andelslag som bestyres av oppdretter Kenneth Hobbesland.

Tjomsland kunne fornøyd seiersdefilere også med Quickwin, som tok sin første seier i sørlandstrenerens regi på 1.15,8a/1609 meter, og Grude Jerkeld. Sistnevnte kunne kjøre rett frem i førstespor og overta føringen drøye runden fra mål da favoritten Homme Hera galopperte, og hesten tok årets første seier på 1.27,5/2160 meter.

En annen lokal hest som matches mot høstens klasseløpskvalifiseringer er tre år gamle Goldstile. Den høykapable hingsten som eies av Kjell Terje Leire fra Kristiansand oppførte seg eksemplarisk og lekte hjem V65-2 etter en reise utvendig for lederhesten. Dette var hestens andre seier i den fjerde starten, og han er foreløpig ubeseiret i feilfrie løp. Vinnertiden ble 1.17,9/2140 meter.

Kari Anne Knutsen både eier og trener Seile Perla. Fredag sjokkerte hun V65-spillerne på Jarlsberg Travbane. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Birkeland-trener Kari Anne Knutsen er i ferd med å gjennomføre en stor sesong. Fredag tok hun en svært sterk stalldobbel på Jarlsberg Travbane, da både Seile Perla og Rappalma triumferte. Førstnevnte sjokkerte spillerne med å ta sin første seier siden november 2015 og vant til over 50 i vinnerodds. Ekstra spesiell var seieren for sørlandstreneren i og med at hun eier Seile Perla selv. Rappalma, som eies av Arne Sagedal og Jon K. Mykland fra Froland, tok karrierens første seier da hun sammen med kusk Kristian Malmin vant på 1.29,0/2100 meter.

– Det er moro å få kjøre så fine hester, Kari Anne har virkelig hatt form på stallen i år, roste kusk Kristian Malmin.