Helga Jacobsen og Trym Bjønnes utgjør gruppa Fjellfolk. Foto: Pressefoto
I fjor hadde rekordfestivalen 780 besøkende. Foto: Kiryd - Olivia Alteryd
Festivalsjef Ingvild Hovden før fjorårets runde. Foto: Birgitte Klækken

— Vi opplever en økt interesse for festivalen. I fjor hadde vi rekord med 780 besøkende, og i år har vi økt kapasiteten og satt et tak på 960 billetter, sier festivalsjef Ingvild Hovden til Fædrelandsvennen.

— Men vi vil fremdeles være den vesle og intime festivalen, som gir en helt spesiell festivalopplevelse for gjester og artister. Så langt ligger forhåndssalget på mer enn 300 prosent over fjoråret. Så det ligger altså an til ny rekord - igjen, legger Hovden til.

Fredag og lørdag braker det løs med den 8. utgaven av Rekordfestivalen, som blir arrangert på stranda i Hegni Friluftsområde på Hovden.

Fay Wildhagen avlyser

Festivalsjef Ingvild Hovden før fjorårets runde. Foto: Birgitte Klækken

Et av årets store, norske navn på plakaten, Fay Wildhagen, blir erstattet av Marit Larsen til fredagsprogrammet.— Fay Wildhagen må dessverre kansellere konserten på Rekordfestivalen. Både jeg og Fay synes dette er veldig leit, men når det først ble slik er vi veldig glade for at vi har fått inn Marit Larsen til å erstatte henne, sier Hovden.

Odd Nordstoga avslutter kvelden på hovedscenen ved Hartevatn.

— Odd er jo fra nabokommunen, som bare er 30 minutter unna, så vi regner med å se en del folk fra Telemark blant publikum. Men på fredagsprogrammet vil jeg også trekke fram det lokale bandet Fjellfolk, som tar med seg ekstra musikere til årets spillejobb på Rekordfestivalen.

- Alltid hyggelig

Helga Jacobsen og Trym Bjønnes utgjør gruppa Fjellfolk. Foto: Pressefoto

Det lokale bandet Fjellfolk har altså fått æren av å åpne ballet på fredag. Gitarist i gruppa, Trym Bjønnes, gleder seg til spillejobben.— Vi har spilt på Rekordfestivalen et par ganger før, og det er alltid hyggelig. Vi gleder oss veldig, sier Bjønnes.

Noen husker kanskje bandet fra Melodi Grand Prix 2013, der de deltok med låten «Ulvetuva». De har også laget musikk til TV2-serien «Fjellmat», og P1-lytterne har nok fått med seg «Kor tok du veg» som var A-listet på kanalen en lengre periode i vår.

— Det var veldig stas å bli spilt på radio. Det ga mersmak, sier Bjønnes.

Den harde kjernen i gruppa består av Bjønnes og Helga Jacobsen, men på fredag stiller de med fullt band på scenen.

— Vi håper i alle fall på fint vær. Det er nesten det viktigste her på fjellet, forteller Bjønnes.

På Hjemmebane

Både Bjønnes og Jacobsen bor og jobber på Hovden, noe som samsvarer med gruppas image, og ikke minst navn.

— Siden vi kaller oss Fjellfolk, må vi nesten bo på fjellet, sier Bjønnes og ler.

Bjønnes har vokst opp på Hovden, og flyttet nylig tilbake dit etter flere år i Bykle og Stavanger.

— Vi kan nesten kaste en stein fra huset vårt til festivalområdet, så det er på hjemmebane.

Årets program avsluttes på lørdag kveld med det finske bandet Steve 'n' Seagulls, som har gjort stor suksess på YouTube de siste årene med sine bluegrass-versjoner av kjente låter. Mariann Rosa, kjent som frontfigur i gruppa Surferosa, står også på lørdagsprogrammet.