USA 2015

Regi: Anne Fletcher

Manus: David Feeney, John Quaintance

Skuespillere: Reese Witherspoon, Sofia Vergara, Michael Mosley, John Carroll Lynch

Aldersgrense: 11 år

Egnethet: Ungdom/vokse

«Hot Pursuit» følger en svært velkjent komedie-oppskrift , men dessverre mangler hovedingrediensen — humor. Og skal de først tråkke opp samme løype som ørten andre har gjort før dem, bør de i det minste trø like stødig, eller aller helst med litt ekstra schwung i steget.

Historien er enkel. Rose (Reese Witherspoon) har vokst opp i politibilen med sin høyt respekterte politi til far. Men hennes egen politikarriere begynte dårlig, og hun er derfor forvist til beviskjelleren. Men så får hun en sjanse til å vise hva hun er god for. Hun skal være med å eskortere og beskytte et ektepar som skal vitne mot en narkobaron. Ting går selvfølgelig ikke som planlagt, og hun finner seg plutselig på rømmen sammen med det kvinnelige vitnet (Sofia Vergara).

Sofia Vergara er helt fantastisk i «Modern Family» og Reese Witherspoon har jo flere gode roller og en Oscar i bagasjen, men i denne filmen sliter de så mye at det gjør vondt å se på. Og det er to grunner til det, et helt elendig manus og dårlig regi.

Det eneste som er morsomt i denne filmen er feiltakningene som vises helt til slutt.

De burde ha fylt samtlige 87 minutter med de klippene, for her ser vi at skuespillerne egentlig har ganske god kjemi og ikke minst god humor, noe de ikke får vist i selve filmen.