«Når det gjelder barneverntjenesten i bydelen vurderer Fylkesmannen på bakgrunn av de mottatte opplysningene at den skulle ha iverksatt en undersøkelse av guttens omsorgssituasjon etter å ha mottatt en melding fra skadelegevakten», skriver Fylkesmannen i i Oslo og Akershus, ifølge NRK.

Det var i starten av november at Fylkesmannen i Oslo og Akershus åpnet tilsynssak mot bydelsbarnevernet etter at det kom fram at barnevernet mottok en bekymringsmelding i april. Etter få dager var bekymringsmeldingen henlagt, ifølge VG.

27. august 2014 ble den unge gutten funnet død hjemme i leiligheten hvor han bodde sammen med moren. Moren meldte selv fra til politiet. I november ble hun pågrepet og siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge.

I desember i fjor konkluderte politiet med at den ti år gamle gutten sannsynlig døde av uttørring og avmagring. Han veide 14,8 kilo, noe som er halvparten av hva som er normalt for en gutt på hans alder, og var 131,5 centimeter lang da han døde.

Det var en lege ved Oslo skadelegevakt som meldte ifra om at noe var galt i familien. Tidligere har det vært kjent at barnevernet i bydel Søndre Nordstrand hadde mottatt minst én bekymringsmelding om familien, men ikke hvor denne kom fra. (©NTB)