— Det har visse likhetstrekk med mellomkrigstidens frykt for andre minoriteter, i dette tilfellet jøder, sier Per-Kristian Foss til NRK.Siv Jensen på sin side sier til NRK at hun er veldig lei seg for at Per-Kristian Foss kommer med «ganske uhyrlige påstander og sammenligninger med Hitler».

— En uhyrlig påstand å trekke sammenligning til angrepene på jødene i mellomkrigstiden. Det bidrar heller ikke til en konstruktiv debatt om det som er problemet, sier Siv Jensen.

Det er Jensens tale til Frps landsstyre lørdag, som har vakt skarpe reaksjoner. Foss har følgende forklaring til hvorfor han trekker parallellen til jødeangrepene i mellomkrigstiden:

— Fordi jeg vet at Siv har samme syn som meg når det gjelder forfølgelse av jødene. Det var en uhyrlighet i historien, og vi må passe oss slik at vi ikke appellerer til tilsvarende holdninger overfor andre minoriteter.

Foss sier det ikke er sant at det drives noen islamisering av det norske samfunn, slik Frp-formannen sa i sin tale. Og selv om det finnes motsetninger, løser ikke Jensen problemet på denne måten, mener den rutinerte Høyre-politikeren.

— Vi løser ikke de problemene ved å skape ytterligere frykt, vi må bygge bru basert på det norske samfunns verdier, sier Foss. (©NTB)