I alt 22 filmer deltar i hovedkonkurransen der prisen er den ettertraktede Gullpalmen. Blant regissørene er britiske Ken Loach med komedien «The Angel's Share», canadiske David Cronenberg med filmen «Cosmopolis» og dansken Thomas Vinterberg med «Jagten», 14 år etter at han vant juryens spesialpris med dogmefilmen «Festen».

Brad Pitt er blant stjernene som er ventet til festivalen, bekreftet arrangørene torsdag. Han spiller i filmen «Killing Them Softly» av New Zealand-fødte Andrew Dominik. Også den er med i hovedkonkurransen når festivalen går av stabelen 16. til 27. mai.

I Cronenbergs film «Cosmopolis» spilles hovedrollen av «Twilight»-kjekkasen Robert Pattinson, og «Twilight»-fansen kan også glede seg over at filmen «On the Road», regissert av brasilianske Walter Salles, står på plakaten. På skuespillerlisten står blant andre Kristen Stewart, Viggo Mortensen og Kirsten Dunst.

Hollywood er videre representert med tredje runde i den animerte filmserien «Madagaskar». Denne gangen er det klart for «Madagaskar 3: Europe's Most Wanted», i 3D. Filmen deltar utenfor konkurranse. Det gjør også den amerikanske regissøren Philip Kaufmans «Hemingway & Gellhorn», med Nicole Kidman i hovedrollen.

Festivalåpner blir Wes Andersons 1960-tallsdrama, «Monrise Kingdom» — med Bruce Willis og Bill Murray. (©NTB)