AUDNEDAL: — Folk sier at bloggen min er ekstremt morsom, og at den skiller seg ut. Jeg har også fått høre at jeg tar av brodden på ting som er vanskelig, som det å tilpasse seg andre miljøer, forteller Tonje Westrebø Olsen (21) til Fædrelandsvennen.

- Kameraene gjorde ham sjenert

Kulturkrasj og nye miljøer fikk byjenta vite alt om da hun i fjor sommer var med på TVNorge-programmet "Gøy på landet". En buss med byjenter var innom elleve bygder fra sør til nord på jakt etter en bygdegutt. I første episode traff Tonje Westrebø Olsen Harald Leland (26) fra Byremo i Audnedal.

— På grunn av kameraene ble han veldig sjenert. Jeg som aldri er sjenert tenkte ikke på at kameraene kunne spille inn, minnes den bygdefrelste byjenta.

Tonje Westrebø Olsen (21) og Harald Leland (26) traff hverandre under TVNorge-programmet "Gøy på landet". Nå er de kjærester, og Tonje vurderer å flytte til Audnedal.

Vil ikke jobbe i barnehageSelv om hun dro videre nordover med bussen, holdt hun kontakten med den sjarmerende audnedølen. En måned etter at innspillingen var ferdig bestemte Tonje seg for å besøke Harald, og dukket plutselig opp på døra hans. Nå har de vært kjærester i snart ett år, men byjenta har ikke blitt bygdejente på fulltid. Mens hun jobber på interiørbutikk i Fredrikstad, er kjæresten bonde i Audnedal.

— Vi har ikke vært sammen så lenge, men jeg vurderer hele tiden om jeg skal flytte dit. Det er litt vanskelig med tanke på at jeg har en jobb jeg trives med i Fredrikstad og at familien min er her. Samtidig er det ikke så mange jobbmuligheter i Audnedal. Det er stort sett jobb i barnehage eller gamlehjem som er ledig, og det har jeg ikke så lyst til, forteller Westrebø Olsen.

Allikevel føler hun stor tilknytning til den lille kommunen med 1600 innbyggere i sør.

— Jeg er der nesten annenhver uke, og trives veldig godt når jeg er i Audnedal. Jeg føler meg godt tatt i mot, og blir stadig invitert med på lefsebaking, sier hun.

- Skiller seg ut

Det gir mer enn nok inspirasjon til bloggen "Fra trikk til traktor", og kan kåres til Norges beste bygdeblogg gjennom avisen Nationen. Tonje Westrebø Olsen mener selvfølgelig at bloggen hennes bør vinne.

— Den skiller seg litt ut fra de andre bloggene. Den er skrevet av en ung person og fokuserer på humor på en litt annerledes måte, mener fredrikstadjenta.

Tonje blogger nemlig om alt som ikke noen andre bryr seg om.

— I dag blogger jeg for eksempel om at jeg har kjøpt et nytt skliunderlag til teppet mitt, forteller bygdebloggeren.

Blogger om ku-tips

Onsdagens blogginnlegg handlet om ku-tips og om hvordan det gikk da byjenta skulle passe kuene til kjæresten.

" Så etter et lite hysterisk utbrudd da jeg oppdaget hvor lik en spene (kupupp) var en penis, så skjedde det mest utrolige du kan tenke deg...Jeg melket! ", skriver hun i bloggen sin.

Kjæresten Harald Leland fungerer som assistent og sjekker alle blogginnleggene for skrivefeil før de publiseres.

— Han er superfan, forteller bloggeren som også tror at resten av bygda setter pris på å bli omtalt i bloggen.

Tror Audendal liker omtalen

— Det er mange som stopper meg på butikken for å kommentere hva jeg har blogget om. Da jeg skrev om at jeg hadde vondt i magen spurte de om det gikk bra med meg, forteller Tonje Westrebø Olsen.

Men hun tror ikke sørlendingene er like begeistret for banningen hennes i bilbeltet.

— Jeg tror kanskje at de tror at jeg er tøffere i trynet enn det jeg er, sier østlandsjenta.

Ordføreren liker bloggen

Audnedal-ordfører Tønnes Seland synes bloggen er morsom.

— Jeg er kjempefornøyd med hvordan hun skriver om Audnedal, og hvordan hun ser på oss med litt andre briller, sier han.

— Vi trenger litt impulser utenfra. Slike blogger gjør oss jo litt mer urbane, mener ordføreren som håper at Tonje Westrebø Olsen vil flytte til bygda.

— Det er ingen tvil om at hun er flink til å formulere seg. Jeg tror hun har en journalistspire i seg. Kanskje hun kan begynne i Fædrelandsvennen og skrive om Audnedal, spør Seland.