I en rapport til FNs sikkerhetsråd anbefaler Ban at det blir gjort justeringer i FN-styrken som overvåker våpenhvilen. Han foreslår at UNDOF-styrkens evne til å forsvare seg blir forsterket, og at styrken blir utvidet til om lag 1.250 soldater.

I dag er det drøyt tusen militære og sivile observatører i UNDOF.

Nylig ble det klart at Østerrike henter hjem sine soldater fra Golanhøydene på grunn av manglende sikkerhet i området. Østerrike har hatt 378 soldater i UNDOF-styrken, som har overvåket Golanhøydene siden 1974 da Syria forsøkte å gjenerobre området fra Israel.

De første 20 østerrikske soldatene krysset onsdag morgen grensen ved Quneitra, som er den eneste åpne grenseovergangen. Ytterligere 50 soldater skulle i løpet av dagen følge etter, opplyste kilder i området.

Borgerkrigen i Syria har ført til økt spenning i grenseområdet, og syriske opprørere har ved flere anledninger tatt FN-soldater til fange. Soldatene skal ha blitt brukt som menneskelige skjold av opprørere, som ved hjelp av soldatene har forsøkt å unngå angrep fra regjeringsstyrkene. (©NTB)